Martin Marić u Kaliforniji postavio novi državni rekord u bacanju diska!

Martin Marić u Kaliforniji postavio novi državni rekord u bacanju diska!

Natjecatelj splitskog ASK-a ostvario je u Kaliforniji dužinu od 67,92 metara i tako za 72 centimetra poboljšao hrvatski rekord Ronalda Varge (67,20)

Martin Marić/Getty Images

Splitski atletičar Martin Marić postavio je na mitingu u kalifornijskom Chula Visti novi hrvatski rekord u bacanju diska! Natjecatelj splitskog ASK-a ostvario je u Kaliforniji dužinu od 67,92 metara i tako za 72 centimetra poboljšao hrvatski rekord Ronalda Varge (67,20). Marić je svojim novim rekordom (stari je iznosio 66,53) postavio treći najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini.

– Eto prvi dan u četvrtak smo imali loš vjetar, u leđa, tada je Filip bacio 57.75 m a ja 63.04 m, ali su dana bili odlični uvijeti i eto sve se pogodilo, i vjetar i tehnika. Otvorio sam sa onih 62.59 m po kiši prije 10-ak dana pod punim treningom tako da sam znao da će biti daleko ovdje u Kaliforniji. Bacao sam na treningu osobne rekorde sa težim spravama zadnja 3 mjeseca, nove treninge koje sam inkomponirao u svoj i Filipov trening pokazuju se vrlo uspješnim, objasnio je nakon rekorda Marić.

Uz njega je u istoj je disciplini nastupio i Filip Mihaljević osvojivši treće mjesto s hicem od 60,21 metara:

– Moram priznati da mi je bilo više žao Filipa što nije uspio iskoristit odlične uviete danas pa da i on baci normu za Europsko prvenstvo. Tek je u zadnjem hitcu uspio složiti hitac preko 60 m. Na treningu je prije 2 dana i danas poslje tekme bacao preko 63 m, što pokazuje da još dosta moramo nastaviti raditi na tehnici. Još je vrlo mlad tako da je to sasvim normalno, tako da se ne brinem da ćemo to u skoroj budućnosti ispraviti, zaključio je Marić.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.