Martina Hingis u paru sa Saniom Mirzom ponovno osvojila Wimbledon

Martina Hingis u paru sa Saniom Mirzom ponovno osvojila Wimbledon

Pobjedom u paru s Mirzom protiv Makarove i Vesine sa 5:7, 7:6 (4), 7:5, Hingis je došla do prve 'grand slam' titule nakon povratka iz mirovine.

Hingis & Mirza/Foto: facebook.com/Wimbledon

Prve nositeljice Švicarka Martina Hingis i Indijka Sonia Mirza osvojile su turnir ženskih parova na Wimbledonu pobijedivši u finalu druge nositeljice Ruskinje Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu sa 5:7, 7:6 (4), 7:5.

U dramatičnom trećem setu Makoraova i Vesina imale su vodstvo 5:3 te je Makarova servirala za meč, no nije uspjela obraniti svoj servis. Mirza je potom odservirala za 5:5 te je meče bio prekinut na 20-ak minuta zbog zatvaranja krova. Nakon prekida Vesina je izgubila svoj servis pa Hingis servirala za pobjedu te obranila servis bez izgubljenog poena.

Bio je ovo 34-godišnjoj Hingis treći naslov u ženskim parova na Wimbledonu te prvi nakon povratka iz šestogodišnje mirovine. Prvi je naslov osvojila 1996. godine s Helenom Sukovom, a drugi 1998. godine s Janom Novotnom. Osim toga, osvojila je još pet ‘grand slamova’ u pojedinačnoj konkurenciji, a 1998. godine držala je naslove u parovima na sva četiri ‘grand slama’.

Priliku za novi naslov u Wimbledonu imat će već danas, kada će u paru s Indijcem Leanderom Paesom igrati u finalu mješovitih parova protiv Mađarice Timee Babos i Austrijanca Alexandera Peye.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.