Martina Zubčić treća na Grand Prix-u u Moskvi

Martina Zubčić treća na Grand Prix-u u Moskvi

Brončano odličje sa prvog predolimpijskog taekwondo Grand Prix-a u Hrvatsku je donijela Martina Zubčić...

Martina Zubčić/Getty Images

U kategoriji do 57 kilograma Martina Zubčić je u prvom kolu savladala Edinu Kostis, odličnu Mađaricu, brončanu sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, sa 13:1. U sljedećoj borbi bolja je bila od svjetske viceprvakinje Eve Calvo Gomez rezultatom 15:2, te se u četvrtfinalu doslovno „prošetala“ pobjedivši četvrtoplasiranu sa svjetske rang ljestvice, Egipćanku Radwu Abdelkader 18:1.

Martina je poražena u polufinalu od vlasnice prvog ženskog odličja u povijesti Irana, Kimie Alizadeh. Naša reprezentativka tako je završila na trećem mjestu i 14.40 bodova na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama što joj garantira napredak od nekoliko mjesta i bolji ždrijeb u ostatku sezone. Martini Zubčić ovo je zasigurno najbolji turnir u dugo vremena sa čak dvije pobjede protiv aktualnih vlasnica svjetskih odličja.

Mladi član Marjana Lovre Brečić u kategoriji do 68 kilograma pokazao je zavidnu vještinu te tako savladao Kineza Jinnan Huanga i Meksikanca Gutierreza kojem je uzvratio za poraz na Svjetskom prvenstvu u borbi za brončanu medalju. U četvrtfinalu Lovre je izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka i srebrnog sa OI u Londonu,Dae-Hoon Leeja iz Koreje i završio kao peti sa 8.64 bodova.

Lucija Zaninović izgubila je od Kineskinje Zhaoyi Li 2:1 i Grand Prix završila na devetom mjestu, kao i naša reprezentativka iz Metalca, Martina Šumić nakon pobjede protiv Australke Marton i poraza od Korejke, koje u zadnje vrijeme, nikako ne „leže“ Šumić.

Teškaši Iva Radoš iz Metalca i Vedran Golec iz Jastreba osprostili su se od Grand Prix-a u prvom kolu, što im je donijelo 17.mjesto. Ana Zaninović u Moskvu nije otputovala zbog operacije lijevog koljena.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.