Maša Martinović europska prvakinja u karateu

Maša Martinović europska prvakinja u karateu

Martinović je osvojila najsjajnije odličje u teškoj kategoriji iznad 68 kilograma.

Na 50. Europskom prvenstvu u karateu koje se održava u Istanbulu hrvatska je karatistica Maša Martinović osvojila zlato, dok je druga hrvatska predstavnica Ana Lenard osvojila srebro u kategoriji do 61 kilograma.

Martinović je u finalu pobijedila domaću predstavnicu Meltem Hocaoglu rezultatom 8:0 nakon što je domaća karatistica diskvalificirana zbog četvrte kazne. U posljednju dionicu borbe 26-godišnja Martinović je ušla s prednošću od 4:1, dok su obje suparnice imale po tri kazne. Na kraju je pokleknula Turkinja koja je zaradila četvrtu kaznu i donijela Hrvatici zlatno odličje.

Samoborka Ana Lenard ponovno je osvojila medalju na Europskom prvenstvu. Nakon zlata u finskom Tampereu, hrvatska je karatistica u Turskoj poražena u finalu od francuske predstavnice Lucie Ignace rezultatom 6:0.

Danil Domdjoni osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 67 kilograma. U poslijepodnevnom nastupu za odličje bio je bolji od mađarskog predstavnika Yvesa Martiala Tadissija s 2:1, bodom osvojenim tri sekunde prije kraja borbe.

Jelena Kovačević nije uspjela u borbi za broncu u kategoriji do 55 kilograma,  poražena je od Španjolke Cristine Ferrer 2-0.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.