Massa razmišlja o ostanku u Formuli 1

Massa razmišlja o ostanku u Formuli 1

Foto: formula1.com

Williamsov vozač Felipe Massa, koji se nakon umirovljenja ipak vratio u bolid, progovorio je o svom povratku u Formulu 1 i mogućem nastavku karijere. I dok je Williams, zahvaljujući Lanceu Strollu, na prošoj utrci došao do svog prvog postolja ove godine, Massa je do sada uspio sakupiti samo 20 bodova.

Kada sam se odlučio umiroviti nisam se imao namjere vratiti, ali se sve promijenilo odlaskom Nice Rosberga. Sada sam se vratio utrkivanju i pripremam se na najbolji mogući način. Zadovoljan sam svojom vožnjom, ali nisam zadovoljan zbog toga šo nisam imao sreće u prošlim utrkama. Sretan sam što mogu pokazati dobru vožnju i jasno mi je da je bolid u veoma dobrom stanju. S te strane se nemam na što žaliti“, rekao je Brazilac te naglasio kako se nalazi u momčadi koja ga cijeni i sluša.

Massa se osvrnuo i na mogućnost utrkivanja i iduće godine te je potvrdio i tu opciju.

Spomenuo sam to pred nekoliko tjedana. Stvari se dobro odvijaju. Osjećam se kompetitivnim i volim bolid koji vozim. Sviđaju mi se i nova pravila. Što se tiče mog stila vožnje, sve je u redu, jedini problem je loša sreća, tako da ne vidim razlog zašto ne bih nastavio“, dodao je.

Na pitanje je li već počeo razgovarati s Williamsom o nastavku suradnje, rekao je kako nije, ali da se ne žuri, već da uživa u trenutnoj situaciji.

Doći će vrijeme za razgovore, a uvjeren sam da neće dugo trajati“, istaknuo je.

U 2018. godini u kalendaru je jedna utrka više, a Massa smatra kako to nije problem za vozače, već će biti teže za momčadi. Kao cilj ove godine naveo je sedmo mjesto u poretku vozača, odmah iza tri najbolje momčadi.

Bit će teško. Da sam završio sve utrke koje su loše završile na poziciji na kojoj sam ih trebao završiti, bio bih u velikoj borbi za tu poziciju“, rekao je.

Za kraj je prokometirao i svog momčadskog kolegu Lancea Strolla, za kojeg je istaknuo kako je tealentan te da je puno napredovao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.