Masters u pikadu: Najuspješniji Vlatka Lešić i Boris Krčmar

Masters u pikadu: Najuspješniji Vlatka Lešić i Boris Krčmar

Oboje su osvojili medalje u sve tri discipline pri čemu je Krčmar uzeo dva zlata i srebro, dok je Lešić osvojila zlato, srebro i broncu

Vlatka Lešić i Boris Krčmar obilježili su drugi ovosezonski turnir iz Masters serije Hrvatskog pikado saveza koji je proteklog vikenda odigran u Sportskom centru Rehlicki u Slavonskom Brodu. Oboje su osvojili medalje u sve tri discipline pri čemu je Krčmar uzeo dva zlata i srebro, dok je Lešić osvojila zlato, srebro i broncu.

U Slavoniju je doputovalo 150 najboljih hrvatskih igrača koji su vrhunskim partijama opravdali status vodeće pikado sile u Europi kada je u pitanju elektronički pikado. O tome najbolje svjedoči podatak da je muška pikado reprezentacija Hrvatske na posljednjih osam europskih prvenstava uvijek nastupila u finalu pri čemu su Streloviti čak pet puta osvajali naslove prvaka Starog kontinenta.

Boris Krčmar je nakon osvajanja jakog turnira u Las Vegasu prošlog vikenda, čime je potvrdio status najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada, u Slavonskom Brodu očekivano dominirao. U finalu elitne discipline 501 DO pobijedio je u posljednje vrijeme odličnog Sisčanina Ivicu Vuletića, dok je u finalu Cricketa bio bolji od senzacionalnog pobjednika posljednjeg europskog mastersa, 18-godišnjeg klinca iz Zagreba Matije Gazibare.

Krčmar je priliku za hat-trickom propustio u finalu discipline parova gdje je u tandemu s Deanom Biškupićem poražen od specijalista za ovu disciplinu Dragutina Pečnjaka i Ivice Cavrića koji su slavili i na prvom mastersu.

– Igram odlično već duže vrijeme, ali moram reći da je kvaliteta pikada koji se igra na hrvatskim mastersima na iznimno visokoj razini, nimalo ne zaostaje za onim što se igralo u Las Vegasu – otkrio je Krčmar.

Spomenuti Matija Gazibara je nakon osvajanja EDU Rankinga u Švicarskoj, gdje je sve iznenadio iznimno kvalitetnom i zrelom igrom s obzirom da je riječ o 18-godišnjaku, bio uspješan i u Slavonskom Brodu gdje je uz osvojeno srebro u Cricketu uzeo još broncu u parovima, dok je u 501 DO bio četvrti. Tako je bivši perspektivni rukometaš koji je prošao sve omladinske selekcije u RK Zagreb, dok ga nije zaustavila ozljeda koljena, nakon drugog mastersa (od ukupno četiri) zasjeo na vrh ukupnog poretka i ima priliku postati najmlađi osvajač naslova ukupnog pobjednika Masters serije.

Aktualna državna prvakinja Vlatka Lešić je osvojila Cricket pobjedom u finalu protiv Tatjane Perić iz Zagreba, dok ju je u finalu 501 MO zaustavila odlična Splićanka Jasna Šegvić. U disciplini parova je zajedno s Vlastom Stankić osvojila broncu, a poražene su od splitske kombinacije Jasna Šegvić i Đurđica Delić koje su kasnije u finalu poražene od Tatjane Perić i Nevenke Šalat Franičević iz Zagreba.

U konkurenciji igrača 2. kategorije slavio je Hrvoje Šitum iz Splita, dok je kod trećekategornika najbolji opet bio Zagrepčanin Slaven Kovačević. Kod juniora je zlato osvojio Juraj Hrestak iz Krapine.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO
1. Jasna Šegvić (Split)
2. Vlatka Lešić (Županja)
3. Martina Maglica (Split)

SENIORKE CRICKET
1. Vlatka Lešić (Županja)
2. Tatjana Perić (Zagreb)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE PAROVI 501 MO
1. Tatjana Perić i Nevenka Šalat Franičević (Zagreb)
2. Đurđica Delić i Jasna Šegvić (Split)
3. Vlatka Lešić (Županja) i Vlasta Stankić (Rijeka)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Ivica Vuletić (Sisak)
3. Dragutin Pečnjak (Bistra)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO
1. Hrvoje Šitum (Split)
2. Milan Đekić (Slavonski Brod)
3. Zvonimir Sesartić (Solin)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Slaven Kovačević (Zagreb)
2. Josip Begonja (Sveti Filip i Jakov)
3. Tomislav Alaburić (Mali Lošinj)

SENIORI CRICKET
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Matija Gazibara (Zagreb)
3. Šime Zdenko Buterin (Zadar)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Ivica Cavrić (Vel. Gorica) i Dragutin Pečnjak (Bistra)
2. Boris Krčmar (Zagreb) i Dean Biškupić (Ježdovec)
3. Matija Gazibara i Tomislav Balija (Zagreb)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Juraj Hrestak (Krapina)
2. Martin Valečić (Zagreb)
3. Josip Ljubas (Kaštel Kambelovac)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.