Mate Delić ‘otvorio’ Umag i odmah se oprostio od Stella Marisa

Mate Delić ‘otvorio’ Umag i odmah se oprostio od Stella Marisa

Aljaž Bedene pobijedio je Matu Delića u prvom kolu ATP turnira u Umagu...

Mate Delić/foto: ATP/Neven Gerencir

Mate Delić prvi je hrvatski predstavnik koji je nastupio u glavnom dijelu 26. izdanja Umag Croatia Opena. 22-godišnji Splićanin sučelio se izuzetno neugodnom Slovencu s britanskom putovnicom Aljažu Bedeneu te izgubio u dva ‘laka’ seta.

Delić i Bedene ‘izmijenili’ su početne udarce na samom startu meča; Slovenac je prvi napravio break, da bi ga hrvatski tenisač odmah vratio, no ponovno je pokleknuo u najbitnijem dijelu prvoga seta – pri suparnikovu vodstvu 5:4, izgubivši na taj način priliku da više pokuša učiniti u trinaestoj igri.

Samo je sat i petnaest minuta trajao njihov međusobni ogled; Slovenac je u drugom setu rano otišao na 3:1, 326. tenisač svijeta već u sljedećem gemu propustio odličnu šansu za povratak u meč, no sve su četiri break lopte otišle u nepovrat te je Bedene sigurnim korakom ‘odjurio’ do konačnih 6:4, 6:3.

Propala je tako prigoda da već u drugome kolu u Stella Marisu gledamo hrvatski okršaj – Bedene će, naime, u daljnjoj fazi natjecanja igrati protiv boljeg iz dvoboja Marcela Granollersa i najbolje rangiranog ‘umaškog Hrvata’ Borne Ćorića.

ATP Konzum Croatia Open Umag, prvo kolo:
Aljaž Bedene (Velika Britanija) – Mate Delić (Hrvatska) 6:4, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.