Matej Vidović i Andrea Komšić slalomski prvaci Hrvatske

Matej Vidović i Andrea Komšić slalomski prvaci Hrvatske

Matej Vidović osvojio je naslov prvaka Hrvatske u slalomu, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto pripalo Andrei Komšić...

Matej Vidović, Natko Zrnčić-Dim, Elias Kolega/Foto: CroSKI

Matej Vidović bio je najbrži u nacionalnoj konkurenciji na muškom slalomu otvorenog Prvenstva Hrvatske. Vremenom 1:53.27 Matej je za 23 stotinke bio brži u odnosu na Natka Zrnčića-Dima te za 96 stotinki od Eliasa Kolege na trećem mjestu. William Vukelić, Jan Klindić i Juraj Jadanec zauzeli su sljedeća mjesta u državnom poretku.

Patrik Cvetojević nije završio drugu vožnju, Istok Rodeš, Luka Krsmanović, Marko Abramović, Dominik Sučec i Fabijan Didak našli su se u povećoj skupini natjecatelja bez završetka prve vožnje. Ivica Kostelić zbog artroskopskog zahvata na koljenu te Filip Zubčić zbog viroze nisu se danas našli na startu utrke.

Pobjeda na utrci u ukupnoj je konkurenciji pripala Jakobu Špiku (Slovenija), a Matej je na drugoj poziciji imao zaostatak od 34 stotinke za mladim slovenskim natjecateljom.

U ženskoj konkurenciji, pak, do naslova slalomske prvakinje Hrvatske na Sljemenu u tijesnoj je borbi s Ivom Mišak stigla Andrea Komšić.

Nakon prve vožnje utrke u prednosti je bila Iva, i to za 11 stotinki. No u drugoj vožnji Andrea je ostvarila 50 stotinki brže vrijeme. Andreino vrijeme 1:58.78 bilo je, dakle, ukupno za 39 stotinki brže od onog Ivinog te točno 2 sekunde brže u odnosu na ukupno vrijeme Saše Tršinski na trećem mjestu državno, petom ukupno.

U ukupnom poretku ženskog slaloma otvorenog Prvenstva Hrvatske pobjeda je pripala Karen Persyn (Belgija), uz 18 stotinki brže vrijeme u odnosu na Andreino.

Andrea Komšić, Iva Mišak, Saša Tršinski/Foto: CroSKI

Andrea Komšić, Iva Mišak, Saša Tršinski/Foto: CroSKI

Današnjim rezultatom Andrea Komšić napravila je 20.46 FIS točaka, što su točke gotovo identične njenim drugim najboljima (20.41) ostvarenima prije dva dana u Škofjoj Loki (Slovenija). Ivine su točke za danas 22.83, njene četvrte najbolje do sada.

Matilda Šola u konačnici državno četvrta, ukupno šesta, Edita Marenić državno peta, ukupno 12. Leona Popović i Edita Pršendić nisu, na žalost, završile nastup u drugoj vožnji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.