Matej Vidović i Klara Stupar prvaci Hrvatske u slalomu

Matej Vidović i Klara Stupar prvaci Hrvatske u slalomu

Vidović je došao do svog trećeg naslova prvaka Hrvatske u slalomu.

Na Sljemenu je održano FIS Otvoreno prvenstvo Hrvatske u slalomu, a Matej Vidović došao je do svog trećeg naslova u muškoj konkurenciji, dok je Klara Stupar prvi puta postala pobjednica u ženskoj kategoriji.

Do trećeg naslova slalomskog prvaka Hrvatske, Matej je došao na vrlo suveren način pobjedivši u slalomskoj utrci na Sljemenu. Vodio je i nakon prve vožnje s vremenom 1:01.46 na iznimno teškoj stazi prve vožnje, koju je postavio Ante Kostelić. Čak 31 skijaš nije uspio završiti prvu vožnju. Svoju dominaciju potvrdio je i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Goran Vidović. S vremenom 2:09.15. Sa+0.73 stotinke zaostatka za Vidovićem, Elias Kolega osvojio je drugo mjesto na državnom prvenstvu, a treći na Prvenstvu Hrvatske bio je Filip Zubčić.

Od naših ostalih predstavnika Natko Zrnčić Dim utrku je završio na 9., a Samuel Kolega na 12. mjestu. Istok Rodeš, Mateo Rački i Dominik Sučec nisu završili prvu vožnju,

Klara Stupar do prvog naslova slalomske prvakinje Hrvatske došla je drugim mjestom na utrci uz +1.38 sekundi zaostatka za pobjednicom utrke Matilde Minotto (ITA). Treće mjesto utrke zauzela je naša Ida Štimac, koja nije uspjela zadržati vodstvo iz prve vožnje te je završila s +2.29 sekundi zaostatka za pobjedničkim vremenom. Tim plasmanom Ida je u poretku državnog prvenstva zauzela drugo mjesto, a treće mjesto državnog prvenstva osvojila je Maja Fučak (+ 13.08). Petra Dragičević nije završila prvu vožnju, a Edita Merenić utrku je završila na 7. mjestu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.