Mateo Beusan: Gol Dinama nije regularan!

Mateo Beusan: Gol Dinama nije regularan!

Sudački ekspert Mateo Beusan u emisiji Stadion donio svoj sud o subotnjoj utakmici.

foto: https://www.facebook.com/mateobeusancar/photos/

Hajduk i Dinamo na Poljudu su odigrali 2:2. Bio je to ogled prepun naboja, ali i dvojbenih odluka glavnog suca Tihomira Pejina. Evo što je iznio sudački ekspert Mateo Beusan u HTV-ovoj emisiji Stadion.

On je izdvojio deset situacija, a ovako je ocijenio suđenje: “Vrlo dobro, prema odličnom sudio je tehnički, i što se tiče kartona, u prvom je pogodio. Cijelo je vrijeme puštao kontakt, a problemi su počeli u 53. minuti kada nije dao karton.”

Izjednačujući gol Dinama pao je u završnici utakmice. Filip Benković je bio strijelac poslije prekida: “Za vrijeme utakmice ne znam je li tko primijetio…Ova situacija ne može opravdati pomoćnika! Soudani je u zaleđu čim se on vraća po tu loptu. Zaleđe, neispravan gol Dinama, pogrešna odluka Patakija.”

Dinamo je potom poveo 2:1, za Matea Beusana tu nema dileme. “Drugi Dinamov gol nema veze s prekršajem, Tudor se poskliznuo, nije bio faul Ademija”, smatra Beusan.

Sporan trenutak bio je pad Soudanija na samoj crti šesnaesterca nakon što je Savvas previsoko digao nogu i udario ga. Bilo je to u 76. minuti.

“Jedanaesterac za Hajduk je čist, sudac je pokazao odlučnost i hrabrost. Kod izvođenja je Livaković vani daleko, a sedam igrača je ušlo u kazneni prostor. Trebao se ponavljati penal. Ali stavite se u kožu suca: da je ponovio, pa se promaši, tko bi ga ‘oprao’. Siguran sam da mnogi suci ne bi sudili penal”, rekao je Beusan.

Situacija između Ante Ercega i Leonarda Sigalija u kaznenom prostoru Dinama u zadnjim sekundama utakmice. Hajdukovci su tražili penal, ali Tihomir Pejin je ostao nijem.

“Intenzitet prekršaja Sigalija na Ercegu nije za penal, kontakt nogom je kad igrač već pada, ovo nikad ne bih sudioU Europi se vidjelo da sude takve penale”, zaključio je Beusan.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.