Mateo Čolak, hrvatski U-16 reprezentativac za portal HR: Ovoga ljeta želimo dobar rezultat

Mateo Čolak, hrvatski U-16 reprezentativac za portal HR: Ovoga ljeta želimo dobar rezultat

- Prije Jordan Brand Classica sam izvrnuo malo gležanj, no nisam se htio vaditi na to, objašnjava Čolak

Mateo Čolak

Osim Lovre Buljevića, hrvatsku su košarku na europskom kampu Jordan Brand Classica u Barceloni predstavljali Mateo Čolak iz Širokog, te Luka Barišić iz Cedevite. Kamp je okupio ponajbolje europske igrače rođene 1998. godine. Na kraju kampa odigrana je All Star utakmica nakon koje je objavljen popis od 10 igrača koji će 18. travnja na parketu impresivnog Barclays Centra predstavljati europsku košarku.

Korak do odlaska na završno okupljanje ovogodišnjeg izdanja Jordan Brand Classica ostali su Čolak iz Širokog i Barišić iz Cedevite. Čolak je još jedan visoki igrač (204 cm) koji je svoje košarkaško vještine naučio u Širokom u redovima kojeg i sada nastupa.

– Bilo je savršeno. Sve, smještaj, organizacija… I jedno odlično iskustvo. Čak je i dvorana bila super. Jako sam zadovoljan, iako nisam prošao. No, nema veze. Velika je stvar naći se u tako jako konkurenciji koju čine najbolji europski igrači u ovom uzrastu. Prije Jordan Brand Classica sam izvrnuo malo gležanj i to me je smetalo. No, nisam se htio vaditi na to, objašnjava rođeni Mostarac koji je vrlo brzo dobio poziv za reprezentativne pripreme mlađih selekcija.

Na startu reprezentativne karijere s U-14 selekcijom Hrvatske osvojio je turnir Slovenia Ball na kojemu je proglašen za najboljeg igrača.Pažnju na sebe skrenuo je prošle godine kada je, iako godinu dana mlađi, dobio poziv izbornika kadetske reprezentacije Hrvatske za Europsko prvenstvo u Ukrajini na kojemu je upisao jedan nastup s dva poena, tri skoka i jednom asistencijom. Hrvatske kadete ovoga ljeta u Latviji očekuje nova europska smotra.

– Ove nas godine očekuje novo Europsko prvenstvo u tom uzrastu. Treba se dobro spremiti i pokušati ostvariti što bolji rezultat, zaključuje Čolak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.