Mateo Kovačić: Nitko ne može biti poput Brazila, ali Švicarska će biti dobra provjera

Mateo Kovačić: Nitko ne može biti poput Brazila, ali Švicarska će biti dobra provjera

- Inler, Behrami i Džemaili su odlični u defenzivi, ali Shaqiri i Xhaka su tehnički jako potkovani , rekao je Kovačić

Mateo Kovačić/Getty Images

Mateo Kovačić i Danijel Subašić u ponedjeljak su izašli pred novinare uoči prijateljske utakmice protiv Švicarske u srijedu. Danijel Subašić, koji solidno brani u redovima francuskog prvoligaša Monaca, čeka svoju priliku na vratima izabrane vrste.

– Naravno da se nadam da ću dobiti priliku, ali to nije nešto čime se opterećujem. U ovom trenutku Sipe Pletikosa je broj jedan u reprezentaciji, bio je jedan od najboljih igrača u kvalifikacijama, rekao je Danijel Subašić koji očekuje težak susret protiv Švicarske.

– Švicarska je dobra reprezentacija, reprezentativci igraju u najboljim svjetskim klubovima i pobijedila nas je u Splitu. Mi uvijek dobro igramo kada je teško. Bolje je igrati protiv boljih momčadi, sve je drugačije u pripremi utakmice i motiv je veći. Daleko je još do Svjetskog prvenstva, ali ovo je dobar uvod i priprema za Brazil. Za Hrvatsku uvijek igramo srcem, ponosno i dajemo maksimum od sebe, ustvrdio Danijel Subašić.

Mateo Kovačić, nogometaš Intera, osvrnuo se na svoju situaciju u klubu, u kojemu teško dolazi do minuta.

– Nisam očekivao ovakvu situaciju s obzirom da sam kod prošlog trenera igrao. Sada tek ulazim s klupe ili čak niti to, tako da je trenutak težak. Iskreno, samopouzdanje mi je palo, ali u Dinamu mi je trebalo vremena, pa tako i u Interu, ustvrdio je Kovačić.

– Švicarska je pokazala da je dobra reprezentacija. Nitko ne može biti poput Brazila, ali ovo će biti dobra proba jer smo svi navikli igrati velike utakmice pred punim stadionima. Moramo ovu utakmicu shvatiti maksimalno ozbiljno. Inler, Behrami i Džemaili su odlični u defenzivi, ali Shaqiri i Xhaka su tehnički jako potkovani i bit će najopasniji prema naprijed, ustvrdio je Mateo Kovačić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.