Matija Capar nakon remija protiv Španjolske: Plakao sam kao malo dijete

Matija Capar nakon remija protiv Španjolske: Plakao sam kao malo dijete

U zadnje tri godine imao sam dvije teške operacije, mislio sam da više neću igrati nogomet, ali vjerovao sam, rekao je Capar koji je zabio pogodak za 3:3

Matija Capar/Getty Images

Matija Capar, strijelac izjednačujućeg pogotka protiv Španjolske na otvaranju EP-a u futsalu, nakon utakmice nije mogao suspregnuti suze. Fantastičan remi protiv nepobjedive Španjolske za ovog igrača imao je poseban značaj.

Posveta roditeljima
Za Matiju nije bilo upitno komu posvećuje pogodak za izjednačenje.
– Majka i otac bili su uz mene u najtežim trenucima nakon ozljeda, ovo je pogodak za njih, rekao je Capar.

– Kakav je osjećaj? Pa teško je, plakao sam kao malo dijete da budem iskren. Puno se toga nakupilo, u zadnje tri godine imao sam dvije teške operacije, mislio sam da više neću igrati nogomet, ali vjerovao sam… Molio sam Boga da barem s prijateljima mogu igrati na igralištu jer stvarno volim futsal i živim za ovaj sport. Bog me nagradio i dao mi da zabijem taj gol protiv Španjolske, prvaka Europe. Presretan sam, pogađaju me emocije, reakao je Capar za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza. Capar nije mogao sakriti emocije nakon velike utakmice.

– I Španjolci su ljudi, kada ih udariš i njih boli, nisu strojevi. U futsalu su bolji od nas, više i kvalitetnije treniraju, ali imamo i mi nekoliko pojedinaca koji mogu igrati na svakom nivou, Marinović, Novak, Jelovčić, Jukić na golu, i Suton i Matošević. Rekao bih da imamo i širinu, vjerujem u sve dečke koji su tu, svi su zaslužili poziv svojim radom, disciplinom i ponašanjem, rekao je Capar.

– Mislim da sam u drugom dijelu pokazao da mogu igrati s dečkima na ovoj vrhunskoj razini. Bitno je, uostalom, da ekipa dobro igra i da pobjeđujemo.

Hrvatsku sada čeka ogled s Češkom koji će, bez obzira na ovaj veliki rezultat, biti presudan za plasman u četvrtfinale.

– Mi ipak još nismo ništa napravili, ako izgubimo od Češke, ispast ćemo. Nama je iduća utakmica finale, mi smo se i prije Eura tako spremali za tu utakmicu. Ako prođemo dalje, onda što bude. Ako možemo igrati sa Španjolcima, možemo i s Talijanima ili bilo kim drugim.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.