Matija Gregurić brončani na juniorskom EP-u

Matija Gregurić brončani na juniorskom EP-u

Zabočki atletičar osvojio je brončanu kolajnu na U23 Europskom prvenstvu...

Matija Gregurić

Matija Gregurić, mladi hrvatski bacač kladiva, osvojio je brončano odličje na Europskom juniorskom prvenstvu koje se održava u švedskoj Eskilstuni.

Zabočanin je medalju priskrbio odličnim hicem u trećoj seriji, bacivši kladivo na 77.35 metara, ali i ostavši gotovo dva metra ‘kratak’ od najboljeg dvojca. Zlato je osvojio Mađar Bence Halasz s rekordnom prvenstva (79.60), dok je srebro pripalo Španjolcu Miguelu Blancu (79.05).

“Bilo je teško, do posljednjeg je trena vođena žestoka borba u finalu, a lijepo je osvojiti medalju na ovako prekrasnom stadionu i pred sjajnom publikom. Nadam se da ću sljedeći put biti još bolji”, kratko je kazao osamnaestogodišnjak..

Od rezultata ostalih naših atletičara ističe se osmo mjesto Ivane Mužarić u finalu diska (48.71), dok Mateo Kovačić ipak nije uspio izboriti završnicu utrke na 400 metara – ostvario je ukupno deveto vrijeme (47.52), peto u svojoj skupini, a mjesto u finalu pobjeglo mu je za samo četiri stotinke – posljednji ‘slavodobitnik’ bio je Bertrand Stephan, koji je trčao 47.48 sekundi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.