Završeno drugo izdanje biciklističke utrke

Matija pobjednik utrke Tour of Croatia: “Sportske zvijezde bile su mi naklonjene!”

Matija pobjednik utrke Tour of Croatia: “Sportske zvijezde bile su mi naklonjene!”

"Ono što smo napravili za mene je svejedno istinsko sportsko čudo.“

Foto: Tour of Croatia 2016 Facebook / www.kl-photo.com

Hrvatski biciklist iz tima Synergy Baku Cycling Project, 34-godišnji Matija Kvasina, pobjednik je drugog izdanja biciklističke utrke Tour of Croatia, nakon što je u nedjelju na kraju posljednje, šeste etape utrke, uspješno obranio ranije stečenu prednost od 32 sekunde. Njegovo pobjedničko vrijeme nakon tisuću odvoženih kilometara po Hrvatskoj zaustavilo se na 23 sata, 29 minuta i 29 sekundi.

`Teško sam se uspinjao na Markov trg. Lakše mi je bilo lani kad sam vozio pod virozom. Vjerojatno me iscrpila sveopća euforija koja je nastala. Iza mene je tisuću odvoženih kilometara. Uoči momčadskog kronometra malo sam podcijenio naše kapacitete. Preciznije rečeno, procjenjivao sam ih realno. Bilo je jako dobro što smo startali posljednji. Uspjeli smo vidjeti da se velike ekipe muče radeći ozbiljne pogreške na mokrim cestama. To nas je podiglo i dodatno motiviralo da odradimo dobar posao.”

U ukupnom poretku za najbolji tim nagradu je odnio  Synergy Baku Cycling Project, u kojem uz Kvasinu vozi i Josip Rumac.

Iako se od početka šeste etape, vožene od Svetog Martina na Muri (LifeClass Terme Sveti Martin) do Zagreba u dužini od 177.5 kilometara, očekivalo pregršt bjegova kojima bi posebice prvi Kvasinini pratitelji, Hansen i De la Parte, mogli pokušati loviti zaostatak, to se nije dogodilo, što će reći da se konkurencija možda unaprijed pomirila s Kvasininom pobjedom.

U poretku za najboljeg sprintera, odnosno bodovnom učinku, pobjedu je odnio Giacomo Nizzolo iz tima Trek-Segafredo, dvostruki etapni pobjednik, iz Varaždina i Šibenika. Najbolji penjač je njegov momčadski kolega, Austrijanac Riccardo Zoidli to zahvaljujući impresivnoj pobjedi u kraljevskoj, četvrtoj etapi utrke na Učku.

Treba izdvojiti i nevjerojatne uspjehe ostalih naših biciklista, izvrsno peto mjesto ukupnog poretka zauzeo je Radoslav Rogina (Adria Mobil), Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen Team) završio je na 18., Bruno Maltar (Radenska-LČjubljana) na 46., David Jabuka (Meridiana Kamen Team) na 114.,  Josip Rumac (Synergy Baku Cycling Team) na 121. mjestu.

Čestitke svim sudionicima još jednog velikog i uspješnog  izdanja “Tour of Croatia”

Foto: Tour of Croatia 2016 Facebook / www.kl-photo.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.