Matija Gregurić peti u finalu bacanja kladiva na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Eugeneu

Matija Gregurić peti u finalu bacanja kladiva na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Eugeneu

Matija je Eugeneu nastupio u nešto starijoj konkurenciji i osvojio peto mjesto s hicem od 75,71 metara u četvrtoj seriji

Matija Gregurić

Četvrtog dana Svjetskog juniorskog  prvenstva u Eugeneu hrvatski su atletičari imali samo jedan nastup u finalu i to Matije Gregurića, prošlogodišnjeg svjetskog mlađejuniorskog prvaka. U Americi je Matija nastupio u nešto starijoj konkurenciji i osvojio peto mjesto s hicem od 75,71 m postignutog u 4. seriji. Zlato je osvojio Ashraf Amgad Elseify iz Katara s najboljim rezultatom sezone u svijetu 84,71 m.

U polufinalu na 400 m prepone nastupila je Alena Hrušoci osvojivši ukupno 16. mjesto sa 1:00,44, dok je za finale trebalo trčati 58,47. Nakon šestog mjesta u finalu bacanja kugle, Martin Marković je ječer nastupio u kvalifikacijama bacanja diska od 1,75 kg i s jednim hicem od 63,71 m ispunio kvalifikacijsku normu (59,00 m) te se kao prvi plasirao u finale.

Zanimljivo je da je kvalifikacijsku normu prebacilo čak 11 bacača, a tek jedan se plasirao u finale po rezultatu. U ovim kvalifikacijama nastupio je i Demir Kolarević osvojivši ukupno 22. mjesto sa 53,85 m. Uspješna u kvalifikacija skoka u vis bila je i Lucija Zubčić koja je preskočila 1,82 m izjednačivši svoj osobni rekord na otvorenom te se kao 12. plasirala u finale zahvaljujući tome što je tu visinu preskočila u drugom pokušaju. Kvalifikacijsku normu od 1,85 m preskočilo je sedam visašica, dok su ostale, poput Lucije, u finale ušle po rezultatu.

Najslabiji nastup četvrtog dana od naših imao je Ante-Roko Zemunik koji je u kvalifikacijama bacanja koplja osvojio posljednje 30. mjesto s hicem od samo 55,92 m uz napomenu da je u prva dva pokušaja prestupio. Do kraja prvenstva ostala su još samo dva nastupa naših predstavnika u finala i to Martina Markovića u bacanju diska i u nedjelju Lucije Zubčić u skoku u vis

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.