Matjaž Kek: “Nitko na Rujevici nije favorit, osim Rijeke!”

Matjaž Kek: “Nitko na Rujevici nije favorit, osim Rijeke!”

Matjaž Kek najavio sutrašnji derbi s Dinamom.

Foto: Andrej Turina

U nedjelju je na rasporedu derbi 23. kola HT Prve lige, na Rujevicu stiže vodeća momčad prvenstva, Zagrebački Dinamo.

Derbi je najavio slovenski trener na klupi aktualnog prvaka Rijeke, Matjaž Kek: “Sam dolazak lidera prvenstva diže tenzije, jedan dodatan motiv i još veću želju da se dođe do pozitivnog rezultata. Naravno da će nam dobro doći podrška naših navijača i očekujem jednu kvalitetnu utakmicu. Svi skupa možemo željeti da budu uvjeti regularni, zasada je igralište u top stanju, iako prognoze baš nisu dobre. Nema tu više puno za izmišljati, sve te utakmice u mom mandatu Rijeke i Dinama bile su kvalitetne i uzbudljive, te očekujem to i u ovoj utakmici”.

Na pitanje o favoritu sutrašnjeg derbija, Kek je odgovorio jasno i glasno: “Nitko na Rujevici nije favorit, osim Rijeke”.

U Rijeci su navikli na usporedbe s prošlogodišnjim sastavom, dok 56-godišnji Slovenac i dalje vjeruje u važnost karaktera i da sadašnja momčad ima potencijala za rast: “Mislim da je izuzetno bitan karakter. Puno se još uvijek vuče usporedba s generacijom prije. Ono su bili fakini, kad je trebalo i barabe i uličari. Kad je trebalo stati zajedno, znali su se držati jedan s drugim. Ova ekipa je još u formiranju, to je normalno. Moraju se tek oni upoznati, par tjedana su zajedno i kako sam rekao, bit će iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu, bolje”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.