Matjaž Kek postao prvi hrvatski menadžer!

Matjaž Kek postao prvi hrvatski menadžer!

HNK Rijeka kreće u ozbiljne promjene u sportskom segmentu...

foto: nk-rijeka.hr

Damir Mišković odlučio je – unaprijediti Matjaža Keka! Slovenski stručnjak na Rijekinoj klupi postat će, naime, prvi menadžer u Hrvatskoj i to po uzoru na, primjerice, engleski model.

Radi se o jednoj od najbitnijih promjena u sportskom segmentu u sklopu nove strategije Miškovića i društva (u periodu od tri do pet godina), a Kek će od sada biti odgovoran za cjelokupnu struku – prvu i drugu momčad, ali i omladinski pogon.

Riječani su prvi hrvatski klub koji se priklonio takvom načinu rada, a Kek postao – prvi hrvatski nogometni menadžer u punom smislu te riječi. Njegovi će zadaci biti biranje i raspoređivanje suradnika po momčadima, rješavanje kadrovske politike i aktivno surađivanje sa sportskim direktorom Srećkom Juričićem, ali i njegovim zamjenikom Ivanom Manceom.

Uz novu Kekovu funkciju, uvedena je i pozicija generalnog direktora koji će odgovarati predsjedniku i Nadzornom odboru, na koju je ustoličen Vlado Čohar, dok je Mateo Sušić postao šefom PR službe. Ostale su promjene sljedeće: asistentica Damira Miškovića bit će Dajana Sloboda, a u voditelja marketinga promoviran je Uroš Stanić – glavni i odgovorni za kampanju Slovenskog nogometnog saveza za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.