Matko Kvesić osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u ju-jitsi!

Matko Kvesić osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u ju-jitsi!

Kvesiću je ovo druga medalja u 2017. godini sa velikih natjecanja.

foto: https://www.bjjee.com/

Matko Kvesić, jedan od naših najtrofejnijih i najboljih natjecatelja u ju-jitsi proteklih desetak godina, ostvario je jedan od najboljih rezultata u povijesti Ju-Jitsu sporta u Hrvatskoj.

Na Svjetskom prvenstvu u Ju-Jitsi koje se održava u Bogoti (Kolumbija) od 24. do 26. studenog u organizaciji Međunarodne Ju-Jitsu federacije JJIF (član SportAccorda, odnosno Saveza olimpijskih i neolimpijskih međunarodnih sportskih saveza), Kvesić je osvojio srebrnu medalju u jakoj konkurenciji u kategoriji -94kg u disciplini ne-waza, široj javnosti poznatoj kao BJJ.

Na putu do finala imao je tijesne mečeve protiv predstavnika Jordana i Poljske, u polufinalu je gušenjem završio predstavnika Izraela dok je finalu u tijesnoj borbi izgubio na bodove od Faisala Alkitbija, predstavnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, jedne od zvijezda ovog sporta.

Kvesiću je ovo druga medalja u 2017. godini sa velikih natjecanja. U lipnju je u na Europskom Ju-jitsu prvenstvu u Banja Luci s Lukom Škorićem podijelio treće mjesto .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.