Mato Stanković, izbornik futsal reprezentacije: Imamo odškrinuta vrata Europskog prvenstva

Mato Stanković, izbornik futsal reprezentacije: Imamo odškrinuta vrata Europskog prvenstva

- Htio sam izbjeći Slovačku jer od sastava iz druge jakosne skupine koje smo mogli dobiti oni su najbolje rangirani, kaže hrvatski izbornik

Mato Stanković/Foto Arsen Miletić

U sjedištu UEFA-e u Nyonu hrvatska futsal reprezentacaija izvučena je  u kvalifikacijsku Skupinu 6 zajedno sa Slovačkom, Turskom i pobjednikom pretkvalifikacijske skupine F, u kojoj će se natjecati Izrael, Armenija, Švedska i Škotska.

– Uvijek treba biti oprezan. Mnogi će reći da smo već dobili Slovačku u dvije utakmice proteklih kvalifikacija, no ne smijemo razmišljati klasičnim ‘lako ćemo’ načinom”, izjavio je hrvatski izbornik Mato Stanković.

– Htio sam izbjeći Slovačku jer su dobra momčad, od sastava iz druge jakosne skupine koje smo mogli dobiti oni su najbolje rangirani. Smatram da smo mi bolji, no ne smijemo si dopustiti opuštanje i pretjeranu sigurnost, naglasio je Stanković.

Ni Turska neće biti lak suparnik, a četiri reprezentacije koje konkuriraju za preostalo mjesto u hrvatskoj skupini Stanković je već dobro upoznao Šveđane.

– S Turskom smo se susreli samo jednom, na turniru u Libiji, i pobijedili smo 2:0 u teškoj utakmici. Premda nisu velesila, oni su uvijek maksimalno spremni i borbeni te mogu zadati probleme bilo kojoj momčadi u našoj skupini. Švedsku smo u proteklim kvalifikacijama deklasirali 8:0, podsjetio je Stanković te zaključio:

– Imamo odškrinuta vrata plasmana na Europsko prvenstvo i sada moramo pokušati iskoristiti tu šansu, ali uz nužan oprez, zaključio je Mato Stanković.a

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.