Mato Stanković uoči četvrtfinala: Talijani su veliki favoriti na papiru, ali isto su bili i Španjolci

Mato Stanković uoči četvrtfinala: Talijani su veliki favoriti na papiru, ali isto su bili i Španjolci

Četvrtfinale, utorak (18): Hrvatska - Italija. Cilj nam je odigrati najbolje što možemo. Igrači su spremni za ovu utakmicu, rekao je hrvatski izbornik

Mato Stanković/Foto Arsen Miletić

Hrvatska futsal reprezentacija u utorak će od 18 sati protiv Italije krenuti u borbu za polufinale Europskog prvenstva. Španjolska je pobjedom nad Češkom promovirala sebe na prvo mjesto skupine D, ali ujedno donijela plasman Hrvatakoj u četvrtfinale. Izbornik Mato Stanković i igrači pratili su tu utakmicu s tribina.

– Španjolska nije odigrala briljantno, posebno prvo poluvrijeme, ali to je futsal. Čim uđeš u njihov mlin izgubiš s 8:1, pa netko tko nije gledao utakmicu može zaključiti da je to bilo dominantno. Česi su se dobar dio utakmice dobro držali, ali Španjolska je neusporedivo kvalitetniji protivnik, rekao je Mato Stanković za službenu stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

– Svi smo sretni i zadovoljni što smo prošli dalje, to je najvažnije. Malo tko je, osim nas, očekivao da će se tako rasplesti, međutim, mi smo se potajno nadali – i evo sada idemo na Italiju. Gledali smo susret Italija – Azerbajdžan i bit ću iskren – nisam mislio da su tako dobri. Bili su jako agresivni, dosta su dobro odigrali. Pokušat ćemo se pripremiti najbolje što je moguće za tu utakmicu, rekao je Stanković priznavši da uloga favorita pripada Talijanima.

– Mi smo već mjesec i pol dana zajedno, nema puno mogućnosti promijeniti nešto u jednom danu. Pripremali smo se za Čehe i Španjolce, nismo znali tko će nam doći. Možda je i dobro da su nam Talijani protivnik, to je ekipa koja je treća na svijetu i nemamo što izgubiti. Cilj nam je odigrati najbolje što možemo. Igrači su spremni za ovu utakmicu. Nekolicina ih je igrala ili igra u Italiji, pa će imati dodatni motiv u toj utakmici, iako motiv ionako nije upitan. Talijani su veliki favoriti na papiru, no… bili su i Španjolci, zaključio je Mato Stanković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.