Mayweather najavio posljednji meč; Pacquiao: “Floyd je samo bježao po ringu”

Mayweather najavio posljednji meč; Pacquiao: “Floyd je samo bježao po ringu”

Manny Pacquiao bio je uvjeren kako je pobijedio Floyda Mayweathera, kad ono...

Floyd Mayweather i Manny Pacquiao/Foto: Gettyimages

Američki boksač Floyd Mayweather Junior najavio je kako će krajem ove godine definitivno odraditi posljednji meč u profesionalnoj karijeri.

Odluka je pala ranije, Mayweather Jr. već je najavljivao kako će se uskoro oprostiti, a prvi u nizu takvih ‘oproštaja’ imao je s Mannyjem Pacquiaom u pompozno najavljivanom, ali na kraju slabom ‘Meču stoljeća’.

“Manny je sjajan borac i morao sam biti oprezan. No, ja sam s druge strane pametan boksač i točno sam znao što treba raditi. On je bio agresivan, navaljivao, no njegovi me udarci nisu pogađali. Puno hvala i mome ocu, bez kojega ne bih bio ovdje”, kazao je poslije meča.

Mnogi, ipak, smatraju kako Floyd nije pobijedio zasluženo, premda su sudačke ocjene jednoglasne, a i uputio je daleko više uspješnijih udaraca (148 naprama 81). Prvi u redu – njegov protivnik.

“Mislio sam da vodim i pobjeđujem, zbog toga nisam nešto jače napadao u posljednje dvije runde. Nisam imao problema s njegovom snagom, mogli ste vidjeti da sam napadao i želio borbu. On nije radio ništa, samo se povlačio”, misli Filipinac.

“Čak i na kraju meča mislio sam kako sam pobjednik, ali ispostavilo se da nije bilo tako. Iznenadio sam se kad je objavljeno kako su suci bodovali meč”, zaključio je.

Oglasio se i Mannyjev trener Freddie Roach: “Pacquiao je diktirao akciju, mislio sam da je učinio dovoljno za pobjedu”, rekao je.

Alibi ili ne, mnogo se spominje i bolno rame s kojim je nastupao filipinski borac. “Osjetio sam jaku bol u desnom ramenu negdje u trećoj rundi pa nisam mogao izvesti kombinacije udaraca kakve sam htio. Previše je boljelo”, požalio se Pacquiao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.