Mayweather najplaćeniji sportaš svijeta, Messi prestigao Ronalda unatoč Portugalčevom transferu!

Mayweather najplaćeniji sportaš svijeta, Messi prestigao Ronalda unatoč Portugalčevom transferu!

Messi je ponovno pobijedio Ronalda.

Foto: Independent.co.uk

Ugledni američki časopis Forbes objavio je listu najbogatijih sportaša 2018. godine. Na prvom mjestu nalazi se boksač Floyd Mayweather, koji je zaradio nevjerojatnih 285 milijuna dolara, a od toga čak 275 milijuna zbog borbi i svega deset milijuna od nagrada.

Na drugom mjestu ove ljestvice došlo je do zanimljivog preokreta. Naime, iako je Portugalac Cristiano Ronaldo potpisao izdašni ugovor s Juventusom, Lionel Messi prestigao ga je sa zaradom od 111 milijuna dolara. 84 milijuna dolazi od plaće i bonusa, a 27 milijuna od sponzora. Ronaldo je ostao na 108 milijuna (61 milijun od plaće i bonusa te 47 milijuna od sponzorskih ugovora).

Što se tiče nogometaša, među desetoricom najplaćenijih sportaša našao se još samo Neymar i to na petom mjestu s 90 milijuna dolara zarade (73 milijuna od plaće i 17 milijuna od sponzora). Gareth Bale je na 35. mjestu, a sto najplaćenijih dolaze iz 23 zemlje te se natječe u 11 sportova. Najviše je Amerikanaca, njih 65, dok su košarkaši najbrojniji, njih ima 40.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.