Maze slavila u spustu, Hrvatice posljednje

Maze slavila u spustu, Hrvatice posljednje

Tina Maze osvojila je naslov svjetske prvakinje u spustu u Beaver Creeku, dok su Hrvatice Andrea Komšić i Leona Popović doskijale do posljednja dva mjesta...

Tina Maze/Foto: commons.wikimedia.org

Tina Maze svjetska je prvakinja u spustu, a medalje su osim nje osvojile još i Anna Fenninger te Lara Gut. Hrvatske predstavnice Andrea Komšić i Leona Popović osvojile su posljednje dvije pozicije.

I treća utrka Svjetskog prvenstva bila je dramatična – Tina Maze slavila je sa samo dvije stotinke prednosti ispred Fenninger. Tako su Austrijanka i Slovenka zamijenile mjesta na postolju u odnosu na superveleslalom. Sjajna Maze osvojila je svoju treću zlatnu i ukupno osmu medalju na svjetskim prvenstvima. Fenninger, aktualna osvajačica Velikog kristalnog globusa, četvrti se put u karijeri popela na postolje na ovom natjecanju. Brončana Gut bila je 34 stotinke sporija od Maze, ali i čak 69 stotinki brža od Schmidhofer.

Leona Popović i Andrea Komšić osvojile su 36. i 37. poziciju, posljednja dva mjesta od skijašica koje su završile utrku. Nismo očekivali mnogo, ali ipak imaju kvalitetu za bolji rezultat od Australki i Argentinki.

Svjetsko prvenstvo (Ž), Beaver Creek, spust:
1. Tina Maze (Slo) 1:45:89
2. Anna Fenninger (Aut) +0:02
3. Lara Gut (Švi) +0:34
4. Nicole Schmidhofer (Aut) +1:03
5. Lindsey Vonn (SAD) +1:05
6. Elisabeth Goergl (Aut) +1:06
7. Nadja Jnglin-Kamer (Švi) +1:08
8. Daniela Merighetti (Ita) +1:25
9. Fabienne Suter (Švi) +1:29
10.Viktoria Rebensburg (Njem) +1:35

36. Leona Popović (Hrv) +7:99
37. Andrea Komšić (Hrv) +8:11

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.