Medalje za Đerek i Kovačevića

Medalje za Đerek i Kovačevića

Sjajan uspjeh naših gimnastičara u Bakuu.

Hrvatska gimnastičarka Ana Đerek uzela je zlatnu medalju na Svjetskom kupu u Bakuu u disciplini parter, a Antun Kovačević završio je kao brončani na preči. Splićanka je bila prva u kvalifikacijama prije dva dana, a u današnjem je finalu odradila jedan od najboljih nastupa karijere i sa sjajnih 13.533 bodova bila je uvjerljivo najbolja. Srebro je osvojila Grkinja Ioanna Xoulogi, a broncu Turkinja Demet Mutlu.

Đerek je izjavila: “Finale je prošlo izvrsno. Super sam zadovoljna i s izvedbom i s rezultatom. Presretna sam što se napokon sve poklopilo i što sam osvojila svoje prvo zlato na turnirima Svjetskog kupa te doživjela taj osjećaj da slušam hrvatsku himnu na postolju. Bila mi je velika čast i predivan osjećaj. Sada ćemo kratko proslaviti, s obzirom da već noćas putujemo dalje za Dohu na drugi Svjetski kup na kojem se također nadam odraditi svoju vježbu i pokazati što znam. Nadam se rezultatu barem približno dobrom kao ovome.”

Član Hrvatskog sokola Anton Kovačević je poslije petog mjesta u kvalifikacijama u finalu uzeo broncu sa 14.166 bodova. Zlato je pripalo Nizozemcu Bartu Deurlou, dok je srebro vlasništvo Bjelorusa Andreja Lihovickija. Zanimljivo je da je Antun prošle godine na ovom natjecanju uzeo srebro.

Kovačević je izjavio: “Stvarno je bilo lijepo opet nastupiti ovdje. Išao sam svoju 5.7 vježbu koja trenutno nije moj maksimum, ali zbog zdravstvenih problema proteklih tjedana, u dogovoru s trenerom Ratkom Jovanovićem odlučili smo ići na sigurniju varijantu. Odradio sam lijepo, korektno, samo sam napravio jednu veću pogrešku na saskoku i to je to. Sretan sam jer je medalja tu, ali nema puno prostora za slavlje nego se treba odmoriti i pripremiti za Dohu. Putujemo već za nekoliko sati, a tamo će mi se priključiti i moj prijatelj Tin Srbić. Jedva čekam da zajedno nastupimo tamo i da pokažem još bolju izvedbu.

U Dohi će još nastupiti Robert Seligman, Tin Srbić, Kristijan Vugrinski i Petra Furač.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.