Mediteranske igre odgođene do 2018.

Mediteranske igre odgođene do 2018.

International Committee of Mediterranean Games facebook

Predsjednik Međunarodnog odbora mediteranskih igara (MOMI) Amar Addadi obavijestio je sve nacionalne olimpijske odbore, članove MOMI-ja o tome da se Mediteranske igre, koje su se trebale održati u srpnju 2017. u španjolskoj Tarragoni, odgađaju do lipnja 2018. godine.

Izvršni odbor MOMI-ja jednoglasno se složio oko odgode termina nakon što su se predsjednik Organizacijskog odbora i gradonačelnik Tarragone Josep Fèlix Ballesteros te predsjednik Španjolskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco na sastanku održanom 4. studenog u Oranu očitovali o poteškoćama koje su nastale, jer u Španjolskoj u deset mjeseci nije formirana većinska vlada, što je imalo ozbiljne posljedice na financiranje.

„U danim okolnostima, jasno je kako Igre ne mogu ispuniti visoke standarde MOMI-ja, ni uobičajeno besprijekorno organiziranih velikih sportskih natjecanja u Španjolskoj. U skladu s temeljnim načelima solidarnosti i prijateljstva koja propisuje statut MOMI-ja, te uzimajući u obzir činjenicu da je nova Španjolska vlada spremna ispuniti preuzete obaveze, izvršni odbor je kao rješenje prihvatio odgađanje Igara za godinu dana“ stoji u dopisu koji je primio i Hrvatski olimpijski odbor.

Mediteranske igre višesportsko su natjecanje sportaša iz nacionalnih olimpijskih odbora mediteranskih zemalja. Održavaju se svake četvrte godine, a prve su organizirane 1951. na inicijativu egipatskog političara i sportskog djelatnika Mohameda Tahera Paše. Zadnji put su održane u turskom gradu Mersinu 2013. godine. Nastupilo je 100 hrvatski sportaša, a osvojili su 11 zlatnih, 7 srebrnih i 9 brončanih medalja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.