Danubia Zagreb

Brzo klizanje: Martinić osvojio sprint, Burić još jednom srebrna…

Brzo klizanje: Martinić osvojio sprint, Burić još jednom srebrna…

U Zagrebu od petka traje međunarodno natjecanja u brzom klizanju. Svečanom otvorenju nazočio je i gradonačelnik Zagreba g. Milan Bandić koji je svim natjecateljima poželio velike brzine i dobre rezultate.

{$alt}
Hrvatski brzoklizači foto: Klub za brzo klizanje Meteor

Prvoga dana Danubije nastupilo je 75 brzoklizača i brzoklizačica iz deset zemalja Europe. Hrvatsku je predstavilo 15 natjecatelja među kojima je i sedam naših reprezentativaca koji su opravdali naša očekivanja. Tako je naš senior Ivan Martinić osvojio 1. mjesto u finalu discipline na 1500 m, a seniorka Katarina Burić 2. mjesto u istoj disciplini. Da je i našim mlađim natjecateljima ovo bilo izuzetno motivirajuće natjecanje dokazuju četiri nova osobna rekorda: Martin Prantl na 777 m, Jan Kovačić i Matija Horvat na 1000 m i Stribor Suman na 1500 m.

Stribor Suman

Sveukupno gledajući najuspješnija nacija nakon prvog dana natjecanju je bila Mađarska,..

Jučer drugog dana velikog natjecanja naši reprezentativci ponovo su odradili odličan posao. Nakon zlata na 1.500 metara, naš najbrži brzoklizač, senior Ivan Martinić, osvojio je i sprint na klizalištu Velesajam slavivši na utrci 500 m. Seniorka Katarina Burić reprizirala je srebro. Poslije onoga u petak na 1.500 m, jučer je isto uspjela i na 500 m.

Nakon dva dana natjecanja naši dečki drže prva dva mjesta, Ivan Martić i Jan Posavec, a djevojke, Katarina Burić, Valentina Aščić i Danijela Ivandić prva tri.  U štafetama su pak i jedni i drugi  zauzeli druga mjesta.

Pala su i dva nova osobna rekorda i to Martin Prantl na 333 i Jan Kovačić na 500 metara.

Jan Posavec

Danas posljednjeg dana 6. turnira iz Danubia serije voze se srednje duge discipline i skupljaju finalni bodovi za ukupni poredak i plasman na veliku završnicu u ožujku u Belgiji.

Natjecanje je krenulo od 9 sati, a ulaz na klizalište je besplatan.

Live stream natjecanja  na poveznici ovdje

Detaljni rezultati natjecanja mogu se pogledati ovdje

Hrvatski brzoklizači foto: Klub za brzo klizanje Meteor

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.