Medveščak dovodi mlade ruske igrače

Medveščak dovodi mlade ruske igrače

Prvi koji su zapeli za oko Medvešćakovim skautima su Artjem Pugolovkin (23) i Jevgenij Nikiforov (22). Nikiforov dolazi na probni rok, a Pugolovkin je potpisao ugovor u trajanju od jedne godine.

Medveščak/Foto: commons.wikimedia.org - Ex13

KHL Medvešćak je, prema najavama iz predsezone, počeo dovoditi pojačanja za novu sezonu, a većinom su tu mladi i talentirani ruski igrači.

Prvi koji su zapeli za oko Medvešćakovim skautima su Artjem Pugolovkin (23) i Jevgenij Nikiforov (22). Nikiforov dolazi na probni rok, a Pugolovkin je potpisao ugovor u trajanju od jedne godine.

Pugolovkin je rođen u Moskvi, igra na poziciji lijevog krila, a karijeru je počeo u MHK Spartak. Prije tri godine debitirao je za prvu momčad Spartaka, ali je odigrao samo tri utakmice. Kako se tamo nije nametnuo, protekle dvije sezone odigrao je u drugoj ruskoj ligi (VHL), 2013./2014. za Sokol Krasnojarsk (25 utakmica), a 2014./2015. za Dizel Penzu  (42 utakmice).

Jevgenij Nikiforov je rođen u Ufi, a karijeru počinje u Salavat Julajev škole hokeja. Isto igra na poziciji lijevog krila, a u KHL-u debitira 2012./2013. Tamo igra za Donbass iz Donjecka za koji je tada odigrao 14 utakmica. Sezone 2013./2014. igra u MHL-u za ukrajinski Molodaja Gvadrija Donjeck (50 utakmica). U sezoni 2014./2015. igra za Spartak (35 utakmica), HK Tambov (3) i Južnij Ural Orsk (1).

Medvešćakov direktor komunikacija Ranko Vučinić najavio je nove igrače:

Kao što smo i najavili, ove sezone u naše redove uključit ćemo i nekoliko mladih ruskih igrača. Bit će to odlična prilika kako za naš klub da se usmjeri prema igračima iz Rusije i ponudi nešto novo i zanimljivo našim navijačima i domaćoj publici tako i ruskim igračima da zaigraju u ‘ne ruskom’klubu. Plan nam je složiti istinsku internacionalnu momčad sastavljenu od igrača sa svih strana svijeta. Uz dvojicu najavljenih mladih ruskih igrača Medveščak je u ovom prvom ciklusu agentima poslao ponude ugovora i suradnje za sljedeće mlade ruske igrače: Ilyu Arkalova, Ilyu Nekolenka, Aleksandera Sumina i Segeya Tverdokhlebova. Igračima su ponuđeni ili sezonski ugovori ili try-out ugovori.

S ruskim igračima nešto su drugačija ‘pravila igre’ vezano uz angažman i ugovore od onih procedura na koje smo do sada navikli. Naime, u slučaju ruskih igrača klub šalje ponudu agentima i igračima putem posebnog sustava lige nakon čega agenti, odnosno, igrači ponude prihvaćaju ili odbijaju. Ukoliko agent, odnosno, igrač prihvati ponudu kluba tada u sustavu lige potvrđuje angažman igrača bez potrebe za dodatnim pravnim procedurama poput službenih ugovora i dogovora na što smo navikli u kontaktu i prilikom sklapanja ugovora s drugim igračima”, zaključio je Vučinić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.