Medveščak i Hrvatska u vrhu svjetske ljestvice hokejskih klubova

Medveščak i Hrvatska u vrhu svjetske ljestvice hokejskih klubova

"Lijepo je vidjeti da se jedna mala Hrvatska, s tri klizališta u državi, svrstala uz bok hokejskim zemljama poput Kanade i SAD-a te ostavila iza sebe neke puno veće hokejske zemlje, a sve zahvaljujući digitalnoj komunikaciji na Facebooku", izjavila  je direktorica digitalnih komunikacija Ana Čalić

Foto: KHL Medveščak

Međunarodna agencija RESULT Sports jučer je objavila jednu zanimljivu analizu. Iz 20 zemalja svijeta uzeli su hokejske klubove s najvećim brojem fanova na Facebooku.   Hrvatski hokejaški klub Medveščak temeljem svojih 176.068 pratitelja  Hrvatskoj je osigurao visoko treće mjesto, odmah iza  hokejaških velesila SAD-a i Kanade.

Uspoređivao se broj domaćih i stranih fanova pa se pokazalo da je 72.9 posto Medveščakovih fanova iz Hrvatske, a čak 7.9 posto fanova, ili brojkom 13.908, dolazi iz Bosne i Hercegovine.

U analizu su ušli i drugi KHL klubovi pa je tako Slovan Bratislava zauzeo šesto mjesto, Dinamo Riga deveto, CSKA Moskva deseto, Baris Astana 16., a na pretposljednjem, 19. našao se Dinamo Minsk.

“Dobra digitalna strategija zahtjeva analizu međunarodnih hokejskih tržišta. Temeljne vrijednosti RESULT Sportsa su digitalni monitoring i digitalni marketing, stoga smo ovom globalnom analizom hokejskih klubova na Facebooku željeli klubovima diljem svijeta dati detaljno izvješće trenutnog stanja”, izjavio je Mario Leo, generalni direktor RESULT Sportsa povodom objave izvješća.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.