Medveščak i Zadar u finalu Prvenstva Hrvatske

Medveščak i Zadar u finalu Prvenstva Hrvatske

U drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske Zadar je pobijedio Trešnjevku 2009 i izborio finale s Medveščakom.

Foto: KK Zadar fans Facebook

U drugoj utakmici polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske Trešnjevka 2009 je poražena u Zadru 73:70 i na taj način se oprostila od mogućnosti ulaska u finale Prvenstva Hrvatske gdje će Zadar igrati protiv Medveščaka.

Zadar je utakmicu dobio u posljednje četiri minute kada je napravio seriju od 15:2. Odlična šuterska večer Trešnjevke 2009 (trice 10/20) nije donijela željenu pobjedu i priliku da se kroz treću utakmicu izbori finale PH.

Sredinom treće četvrtine Trešnjevka 2009 je imala devet poena viška (52:43), a na nešto više od četiri minute do kraja i 68:58. Kada se činilo da zagrepčanke rješavaju susret u svoju korist, Zadar tricama Glorije Sikirić i Lucije Strmelj dolazi na zaostatak 70:69 s kojim se ušlo u posljednje dvije minute.

Zadar je predvodila Vrsaljko sa 18 poena, a Sikirić je dodala 16. Kod Trešnjevke 2009 Pačkovski je ubacila 28 poena, dok je Kelava dodala 11.

Prva utakmica finala između Medveščaka i Zadra igra se ovu subotu u Zagrebu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.