Medveščak odabrao petoricu mladih Rusa

Medveščak odabrao petoricu mladih Rusa

Održan je KHL juniorski draft...

Foto http://www.medvescak.com

Moskva je bila domaćin KHL drafta juniora. Medveščak je u skladu s najavama o drugačijoj momčadi draftirao petoricu mladih Rusa, a to su Pavel Voronkov, Pavel Tkačkov, Vitalij A. Tarasov, Danila Vasiljev i Tihon Ivanov. Svi imaju 16 godina. Medveščak su predstavljali Markoantonio Belinić i Aaron Fox.

Belinić je izjavio: “Sigurno smo da smo temeljem životopisa i statistike odabrali igrače koji imaju perspektivu. Očekujemo da postanu vrhunski. Statistika pokazuje da imaju rezultate, ali tek će se u seniorima moći vidjeti dali mogu igrati na visokoj razini. Nekad su igrači iz kasnijih krugova kvalitetniji od onih iz prvog. To je nemoguće predvidjeti, ali mislimo da će bar jedan biti dobar u seniorima. Pred njima je još dokazivanja koje će pokazati imaju li dovoljnu želju za igranje na najvišoj razini.”

Medveščak u prvom krugu nije birao jer je to pravo zamijenio sa Sjeverstaljom za Jasona Kroga. U drugom krugu je odabran napadač Pavel Voronkov. Rođen je 1998. godine, a prošle sezone je za U-17 momčad Belye Medvedi odigrao 34 utakmice u kojima je ostvario 25 bodova (13 pogodaka, 12 asistencija). U trećem je krugu odabran napadač Pavel Tkačkov, također 1998. godište. U prošloj sezoni je odigrao 35 utakmica za U-17 momčad Spartaka iz Moskve. Upisao je 41 bod (28 pogodaka, 13 asistencija).

U četvrtom je krugu Medveščak imao dva izbora jer je jednog dobio od Dinama iz Rige u zamjenu za Brocka Trottera. Odabrani su branič Vitalij A. Tarasov i napadač Danilo Vasiljev, koji su obojica 1998. godište i članovi su Rus Moskve. Tarasov je u 29 prošlosezonskih U-17 utakmica upisao 18 bodova (sedam pogodaka, 11 asistencija), dok je Vasiljev u 27 utakmica ostvario 19 bodova (11 pogodaka, osam asistencija). U petom je krugu odabran još jedan igrač iz 1998. godišta, branič Tihon Ivanov. Prošle sezone je za U-17 momčad Lokomotiva i Jaroslavlja odigrao 33 utakmice uz osam bodova (tri pogotka, pet asistencija).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.