Medveščak pronašao zamjenu za Poulina

Medveščak pronašao zamjenu za Poulina

27-godišnji Kevin će zamjeniti 27-godišnjeg Kevina na golu Medveščaka.

foto: www.medvescak.com

Pobjeda nad Innsbruckom bila je posljednja utakmica za Medvjede prvom vrataru Kevinu Poulinu koji se odlučio na iskorak u svojoj karijeri, te će je nastaviti u švicarskom Klotenu koji se nalazi na posljednjem mjestu tamošnje National lige. Poulin je u Medveščak došao iz Barys Astane, a upisao je 22 nastupa uz 91,4 % obrana, veljaču će provesti kao član Team Canade na ZOI u Pyeongchangu.

“Poulin je dobio izvrsnu, usudio bih se reći i neodoljivu ponudu da sezonu završi u Švicarskoj. Također, prije nekoliko dana uvršten je i na roster kanadske reprezentacije za predstojeće Olimpijske igre. Obzirom na ponudu koju je dobio te na činjenicu kako zbog odlaska na Olimpijske igre neće biti dostupan cijelu veljaču odlučili smo prihvatiti njegov zahtjev za odlaskom. Kevinu želimo dobre utakmice na Zimskim olimpijskim igrama te mu zahvaljujemo na njegovom angažmanu u Medveščaku”. – izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

U Medveščak tako iz Utah Grizzliesa stiže 27-godišnji Kanađanin Kevin Carr. Imenjak i vršnjak dojučerašnjeg vratara medvjeda, u svojoj je karijeri igrao u brojnim sjevernoameričkim ligama.

Od 2010. do 2014. s momčadi Buffalo State College igrao je u NCAA-u. Zatim se kratko zadržao (2013./14.) u SPHL-u na vratima Peoria Rivermana, nakon čega prvi puta odlazi na posudbu u ECHL, u Colorado Eaglese. Od 2013. do dolaska u Medveščak igrao je u sjevernoameričkom ECHL-u u dresu Tulsa Oilersa (2014-2016), zatim za Alaska Acese (2016./17.) te u posljednjoj sezoni (17./18.) za Utah Grizzliese. U prošloj sezoni bio je i na privremenoj posudbi u AHL-u (Wilkies Barre/Scranton Penguins ). U sezonu 2017-2018. Carr je ušao s ECHL rekordom svih vremena “69-60-9”.

“Carr je odigrao veliki broj utakmica u ECHL-u u posljednje tri godine. U Medveščak stiže slijedom kvalitetnih preporuka brojnih trenera vratara iz NHL-a koji su već radili s njim. Uzbuđen je jer dolazi i počinje igrati u Europi i sretni smo da će nam se pridružiti i pomoći nam u završetku sezone” – najavio je novog vratara Aaron Fox.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.