Poraz od Severstala nakon izvođenja kaznenih udaraca vjerojatno je izbacio Medveščak iz doigravanja.

Medveščak vjerojatno bez doigravanja

Medveščak vjerojatno bez doigravanja

Foto: www.medvescak.com

U 55. utakmici sezone Medveščak je u gostima poražen od Severstala 4:3 nakon izvođenja kaznenih udaraca. Ovime je naš predstavnik u KHL-u vjerojatno izgubio sve izglede za doigravanje budući da je pet utakmica prije kraja osmo mjesto udaljeno 11 bodova.

Već nakon dvije minute isključen je Perkovich, no Medveščak se uspješno obranio. U osmoj minuti Konev je zbog naleta na područje glave i vrata zaradio kaznu 2+5+20. Veliku prednost zagrebačka momčad je malo pokvarila isključenjem Segala i deset minutnom disciplinskom kaznom za Leina, no Severstal se ipak nije uspio obraniti. Hutchinson i Thomas su upisali asistencije, a u 13. minuti Wright je doveo goste u vodstvo 0:1. U posljednjoj minuti prve trećine Trunyov je izjednačio nakon isključenja Thomasa.

U 28. minuti Nikonstev je doveo rusku momčad u prednost, no već dvije minute kasnije Thomas je donio izjednačenje. Asistencije su upisali Morrison i Bjorkstrand. Heeter je opet kapitulirao u 34. minuti nakon udarca Kazakovtseva. Kapetan Murray je u 48. minuti iskoristio asistencije Morrisona i Hutchinsona za izjednačenje na 3:3. Do kraja treće trećine rezultat se nije mijenjao, a niti produžetak nije donio pobjednika.

Stepanek je zaustavio kazneni udarac Wrigtha, no i Heeter je obranio Trunyovu. U drugoj seriji su vratari zaustavili Thomasa i Kvapila. Potom je Stepanik zaustavio i Pelletirea, ali Kagarlitsky je svladao Heetera. Medvjedi su bili natpucani s čak 40:21. Severstal je imao 31 kaznenu minutu, a Medveščak 26. Zagrepčani u petak igraju u Moskvi protiv CSKA.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.