Video: Medvjedi konačno pobijedili Avtomobil u gostima

Video: Medvjedi konačno pobijedili Avtomobil u gostima

Medveščak je ostvario novu KHL pobjedu...

Danny Taylor/Foto: www.medvescak.com

Hokejaši Medveščaka napokon su uspjeli doći do prve gostujuće pobjede nad Avtomobilistom, svladavši ga s minimalnih 0:1 zgoditkom Gysbersa u drugoj trećini.

Pobjedi u Uralec Areni u Jekaterinburgu osim strijelca Simona uvelike je doprinio i vratar Danny Taylor, kojemu je za rukom pošlo ostvariti svoj treći shutout sezone te sakupiti impresivnih 34 obrane Susret je, ipak, bio izjednačen od početka do kraja, zbog čega ne čudi što je presudila individualna kvaliteta, odnosno samo jedna prava prilika.

“Bila je ovo teška utakmica. Zadovoljan sam načinom na koji smo startali, a pogotovo posljednjom trećinom. Držali smo se plana igre, što nam je dalo dobru osnovu i zalet za nastavak utakmice. Moram pohvaliti vratara Taylora, koji je bio izvrstan te nam je omogućio da na koncu upišemo tri velika boda”, kazao je Medveščakov trener Gordie Dwyer.

Taylor je, pak, prokomentirao: “Rezultat mi je u ovom trenutku manje važan, bitniji je način na koji smo do njega došli. Pobjeda, naravno, uvijek mnogo znači i daje dodatno samopouzdanje, ali mora se priznati kako smo imali i malo sreće. No, igrali smo smisleno i usmjereno; ubacivali smo pakove u njihovu zonu i prikazali igru kakvu bismo htjeli držati svih 60 minuta. Obrana je odradila velik posao držeći sve udarce s vanjske strane – dala im je malo prilika, ali ništa izvanredno. Bila je to prava timska pobjeda.”

Sljedeći susret hrvatski će hokejaški kolektiv odraditi 1. prosinca kad u nastavku ‘istočne turneje’ gostuju kod Hanti-Manskija u Jugra Areni. Utakmica je na rasporedu u 15 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.