Medvjedi mijenjaju koncepciju: “Pomladit ćemo momčad, dolaze Rusi”

Medvjedi mijenjaju koncepciju: “Pomladit ćemo momčad, dolaze Rusi”

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović najavio je novu KHL sezonu...

Foto http://www.medvescak.com

Vodstvo KHL lige službeno je potvrdilo sudjelovanje Medveščaka u novoj sezoni koja počinje već 24. kolovoza, iako je bilo onih koji su se tome protivili. No, upitno je kakva je budućnost kluba nakon isteka trogodišnjeg ugovora s Rusima. Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović je izjavio: “Kad smo ulazili u KHL rekli sm da ćemo igrati tri godine i taj cilj smo ostvarili. Sve iznad toga je bonus. Još nije vrijeme za razgovor o idućim godina jer ne znamo ni što nas sutra očekuje. Koliko god se mi htjeli udaljiti od politike nemoguće je ne biti dio događaja oko nas. Jako je stresno kad uz svakodnevan posao morate razmišljati o tome hoće li neki politički potez utjecati na budućnost kluba.”

Usporedio je financije u KHL-u i EBEL-u: “Nas je KHL spasio jer su sponzori počeli s prestankom financiranja EBEL-a budući da je regija za njih postala premala. Na zadovoljstvo svih nas dobili smo pozivnicu za KHL. U ove dvije godine smo mnogo naučili, čak i doslovno kako popraviti avion. Zato ponekad mislim da bi povratak u EBEL bio organizacijski zahtjevniji.”

Govorio je u idućoj sezoni: “Naši navijači će imati priliku uživati u drugačijoj igri Medveščaka. Plan je da igramo brže, tehnički dotjeranije i svježije. Pomladit ćemo momčad i dovesti desetak Rusa. Postoji plan da se vratimo u pulsku Arenu i odigramo jednu ili dvije utakmice, a možda čak u Puli ugostimo All-Star dvoboj.”

Nije lako voditi klub: “Naravno da je to stresan posao. Nije to proizvodnja hrane ili struje pa da ljudi moraju kupovati. Naš je posao proizvodnja sadržaja i uvijek moramo biti spremni ponuditi nešto novo da zadovoljimo navijače i sponzore, te da rezultat bude bar donekle pozitivan. Ja i dalje imam isti cilj, a to je pronalazak investitora spremnog za ulaganje u klub koji želi u suradnji sa mnom i ostalim sponzorima osigurati klubu budućnost u kvalitetnoj ligi. O događajima u budućnosti ovisi hoće li to biti EBEL, KHL ili možda neka druga liga u Europi.”

Završio je vizijom Medveščaka za pet godina: “Vidim ga kao stabilan klub s posloženom profesionalnom strukturom, kvalitetnim igračima i u KHL-u ili nekoj europskoj ligi. Moja želja je i kvalitetna škola hokeja.”

Potvrdio je da klub ne planira povisiti cijenu ulaznica, a možda ju uspije i smanjiti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.