Medvjedi se nastavljaju pojačavati, stigao češki napadač

Medvjedi se nastavljaju pojačavati, stigao češki napadač

Medveščak je doveo novog napadača iz Češke...

Foto: www.medvescak.com

Nakon Mareka Kvapila i Tomaša Mertla Medveščak je doveo Radeka Smolenaka, još jednog napadača iz Češke. Riječ je o igraču visokom 190 centimetara s iskustvom igranja u NHL-u, KHL-u, finskom, švedskom i češkom prvenstvu. Također je član češke reprezentacije. Zanimljivo je da ima i glumačkog iskustva. Naime, prošle godine je glumio samog sebe u češkoj komediji Babovresky 2.

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox je izjavio: “Smolenak je visok i snažan napadač koji ima instinkt za postizanje pogodaka. Ove godine je bio član češke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu Elitne divizije. Sjajno će se slagati s Kvapilom i Mertlom. Ima karakter i vjerujemo da će biti važan dio naše momčadi.”

Rođen je u Pragu 1986. godine. Može igrati na obje krilne pozicije. Tampa Bay Lightningsi su ga 2005. godine odabrali kao 73. izbor NHL drafta. Od 2006. do 2010. godine igrao je u AHL-u i ECHL-u za Springfield Falconse, Norfolk Admiralse, Abbotsford Heatea, Johnstown Chiefse i Mississippi Sea Wolvese. Tijekom tih godina upisao je i sedam NHL nastupa za Tampa Bay Lightningse i Chicago Blackhawkse. Onda se vratio u Europu i od 2010. godine igrao je u Sparti Prag, Kladnom, Assat Poriju, Pelicansu, Timri, TPS-u, MODO-u, Torpedu Nižnji Novgorod i Jugri. Krajem 2010. godine je sa Spartom igrao na Spengler kupu. U sezoni 2011/12 je sa Pelicansima bio viceprvak i najbolji strijelac doigravanja.

U impresivnoj karijeri skupio je sedam NHL utakmica, 35 KHL utakmica uz 15 bodova, 207 utakmica i 103 boda u AHL-u, 63 utakmice i 50 bodova u ECHL-u, 158 utakmica i 118 bodova u Liigi, 40 utakmica i 20 bodova u SHL-u, te 60 utakmica i 22 boda u Extraligi. Posljednje dvije godine je standardni reprezentativac Češke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.