Meksički Queretaro otpušta Ronaldinha

Meksički Queretaro otpušta Ronaldinha

Ronaldinho je završio svoju avanturu u Meksiku...

Ronaldinho/Getty Images

Meksički prvoligaš Queretaro otpisao je legendarnog brazilskog nogometaša Ronaldinha koji će tako napustiti klub nakon samo jedne odigrane sezone.

Iako iz su Meksika često dolazili snimci atraktivnih Ronaldinhovih poteza, vodstvo kluba izgubilo je strpljenje s njegovim neozbiljnim i neodgovornim ponašanjem. Da stvari nisu kakve bi trebale biti moglo se zaključiti kad je Ronaldinho, nakon što je zamijenjen u utakmici protiv Pachuce, odšetao u svlačionicu praćen zvižducima, umjesto da je sjeo sa suigračima na klupu.

“Naša je ideja da Ronaldinho više nije dio kluba. Marketinški je bio velik uspjeh i sigurno je kvalitetan igrač, ali trebamo igrače koji mogu dati doprinos u svim aspektima”, objasnio je trener Queretara Victor Manuel Vucetich te dodao kako meksičkoj ligi trebaju igrači koji rastu i razvijaju se, a ne oni koji su pri kraju karijera.

Dvostruki dobitnik Fifine nagrade za najbolje igrača svijeta odigrao je za Queretaro 25 utakmica i postigao osam pogodaka. Nagađa se kako bi sljedeća destinacija za 34-godišnjeg Ronaldinha mogla biti američka MLS liga.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.