Meksikanci snimaju film “Vatreni”

Meksikanci snimaju film “Vatreni”

"Ovo je film o potrebi naroda za vlastitim identitetom i borbi za njegovim ostvarenjem. To je film i o sportu."

Meksičkih filmski redatelji imaju `pune ruke posla´ bacivši se na na snimanje dokumentarnog filma o Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je `98 osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. Ponukani tadašnjim zbivanjima, film  govori o osamostaljenju Hrvatske, a kao akteri neki su reprezentativaci te generacije `brončanih´ poput tadašnjeg kapetana Zvonimira Bobana, Roberta Prosinečkog, Darija Šimića i  naposljetku izbornika Miroslava ‘Ćire’ Blaževića. Filmom se želi pokazati kako strast za nogometom može biti važna u stvaranju nacionalnog identiteta

U najavi filma, na naslovnici se nalazi trenutak u kojem jugoslavenski policajac udara pendrekom kapetana Dinama Zvonimira Bobana na neodigranom derbiju s Crvenom zvezdom 1990. godine.

Želimo pokazati kako je jedna mlada zemlja, ranjena ratom, u patnji svojih ljudi pronašla motiv potreban za pokušaj osvajanja velikog međunarodnog natjecanja”, rekao je redatelj filma Edson Ramírez  i dodao: “Ovo je film o potrebi naroda za vlastitim identitetom i borbi za njegovim ostvarenjem. To je također i film o sportu čiji je stadion poslužio kao prvi scenarij u ratu s velikim posljedicama koji je doveo do razdruživanja bivše države.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.