Meksiko i Bolivija bez pogodaka

Meksiko i Bolivija bez pogodaka

U drugoj utakmici 1. kola Skupine A Copa Americe nije bilo pogodaka...

Foto: commons.wikimedia.org/

U prilično nezanimljivoj utakmici Meksiko i Bolivija odigrali su bez pogodaka. Meksikanci su bili nešto bolji u kontroli lopte, no obje momčadi su mogle do pobjede. Prvu priliku imao je Meksiko, u 12. minuti Medina je pucao pored gola. Dvije minute potom Petriel je lukavo pucao iz teške situacije, no vratnica je spasila Meksiko. Bila je to prva opasnija akcija Bolivije. Potom nismo vidjeli ništa zanimljivo do 27. minute, kad je Gomez pucao preko gola. U 42. minuti je Corona sjajno reagirao nakon prekrasnog udarca Camposa s dvadesetak metara, a u nastavku akcije je Raldes glavom pucao pored gola. U prvom dijelu se Bolivija strpljivo branila i imala je dvije sjajne prilike, dok je Meksiko konstantno i uglavnom bezopasno napadao.

Prvu donekle opasno situaciju u drugom dijelu vidjeli smo u 57. minuti, a bio je to Medinin udarac daleko preko gola. U 62. minuti je Martins je teške situacije pucao pokraj vratnice. Meksiko je opet zaprijetio u 68. minuti, no Jimenezov udarac glavom nije bio precizan. Morales je u 79. minuti povukao Jimeneza u kaznenom prostoru, ali paragvajski sudac Caceres se nije oglasio. U drugih 45 minuta su obje momčadi igrale kao da su zadovoljne remijem i bilo je to poluvrijeme za zaborav.

Nakon prvog kola skupine A možemo zaključiti da je Čile veliki favorit za prvo mjesto. Bolivija je najavila da bi mogla biti iznenađenje turnira, dok bi Meksiko u utakmicama protiv domaćina i tvrdih Ekvadoraca mogao imati velikih problema čak i s prolazom skupine. Ekvador također ima svoje adute u nastavku natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.