Mendieta: “Rakitić je puno bolji od Fabregasa, bit će novi Barcin kapetan”

Mendieta: “Rakitić je puno bolji od Fabregasa, bit će novi Barcin kapetan”

Gaizka Mendieta je pohvalio Ivana Rakitića...

Ivan Rakitić/Foto: Mario Ćužić - Zna.hr

Legenarni Gaizka Mendieta je u svojoj kolumni za Goal.com iznio mišljenje o Ivanu Rakitiću. Napisao je: “Zaista je nevjerojatno kako Luis Enrique vodi momčad. Neke zvijezde su otišle, a neka su stigle. Potom su slijedile brojne konstantne promjene u sastavu koje su istovremeno živcirale i impresionirale javnost. Navijači su bili zabrinuti kad je Fabregas otišao u Chelsea, no stigao je još bolji igrač Ivan Rakitić i odigrao je savršenu sezonu.”

Nastavio je o Fabregasu: “On u Barceloni nije bio sretan jer nije imao status jednog od najvažnijeg igrača, što imaju Xavi, Iniesta i Busquets. Nije bio standardan i htio je otići. Njegova želja je bila da više igra, zbog čega je i otišao iako je imao odličnu suradnju s Messijem i Pedrom. U Chelseaju je to dobio i vratio je samopouzdanje. To je bilo sjajno, što dokazuje i njihov naslov prvaka.”

Usporedio je Premiership i Primeru: “Velika je razlike u veznim linijama Premiershipa i Primere. To posebno vrijedi za Barcelonu, gdje se sve vrti oko Messija, Suareza i Neymara. Upravo zato bi npr. Rakitić i Iniesta u nekom drugom klubu više sudjelovali u postizanju pogodaka. Ne kažem da je to problem, ali razlika je. Mislilo se da će Rakitiću trebati vremena za prilagodbu klubu poput Barcelone, no on iznenađujuće dobro igra odmah u prvoj sezoni. Ostavlja dojam kao da je godinama u klubu. U Sevilli je bio dominantan i znao sam da će to ponoviti u Barceloni, ali nisam očekivao tako brzu prilagodbu. U prvom El Clasicu krajem listopada je bio impresioniran i zato nije bio na potrebnoj razini, pa ga je zamijenio Xavi. No, to nije bilo zbog njegove igre nego samo zbog trenerske taktike.”

Impresioniran je Rakitićem: “On je sjajan, zahvalno sudjeluje u napadu i obrani. Nevjerojatno je koliko on terena pokriva, predivno sudjeluje u asistencijama i pogocima. To se vidjelo i kod asistencije Messiju protiv Bayerna. Ivana Rakitića bi svaki trener htio kao dio momčadi. Vole ga i navijači, to se vidjelo protiv Bayerna kad je odlazio s terena. On je kao kapetan vodio Sevillu do osvajanja Europske lige. Pred njime je mnogo godina i može postati novi kapetan Barcelone.”

Zaključio je: “Prodaja Fabregasa i dovođenje Rakitića bili su sjajni potezi. Fabregas je osvojio naslov prvaka, a Rakitić je na najboljem putu prema tome, a može osvojiti još nekoliko trofeja. Riječ je o odličnom igraču koji je sve zadivio u prvoj sezoni u Barceloni.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.