Messi blizu rušenja Pelea, postigao svoj 1000. gol u karijeri!

Messi blizu rušenja Pelea, postigao svoj 1000. gol u karijeri!

Argentinac je blizu još jednog, neviđenog uspjeha.

Foto: Mid-day.com

Legendarni Brazilac Pele postigao je 1 283 pogotka u svojoj karijeri. To je rečenica, koja vjerojatno ostaje jedan od najvećih, ako ne i najveći mit u nogometnoj povijesti. Iako prema službenim podacima Pele na svom kontu ima 757 službenih pogodaka, on sam to ne prihvaća.

“Messija možete uspoređivati sa mnom tek kada postigne 1 283 gola kao i ja“!, svojedobno je izjavio i sam Pele.

E, sada Lionel Messi ima priliku srušiti taj rekord i postati besmrtan. Jer, najveći nogometaš svih vremena je u nedjelju protiv Levantea postigao svoj tisućiti pogodak u karijeri, naravno, ako se vodimo prema Peleovom načinu brojanja golova.

To tvrdi ugledni nizozemski novinar Ramon Min, koji je više od pola svoje novinarske karijere posvetio upravo Argentincu i vođenju Messijeve kompletne statistike. Većina nas zna da je Leo postigao 588 službenih pogodaka kao profesionalni igrač, no još je postigao točno 412 pogodaka tijekom nastupa za mlađe uzraste Newell’s Old Boysa i Barcelone, zatim Barcelone B, ali i U20 i U23 reprezentacijama Argentine, a u računici su ubrojani i golovi u prijateljskim i humanitarnim utakmicama.

Neki od Vas, dragi čitatelji, pomislit će da je smiješno računati sve te golove. No, ako su to Peleovi kriteriji i ako on samo njih priznaje, zašto ne bi mogli biti i Messijevi? U konačnici, treba spomenuti da sam Pele svojoj službenoj statistici pribraja 526 pogodaka zabijenih na treninzima, prijateljskim utakmicama, komercijalnim turnejama pa čak i one golove postignute u vojnoj momčadi Brazila za vrijeme služenja vojnog roka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.