[VIDEO] Messi i Suarez zabili prvih sto prije Neymara

[VIDEO] Messi i Suarez zabili prvih sto prije Neymara

Foto: Fcbarcelona.com

Nakon što je u prvoj minuti sudačke nadoknade jučerašnje utakmice protiv Granade Neymar postigao gol za konačnih 4:1, Brazilac je upisao svoj jubilarni 100. gol za Barcelonu.

Iako se čini jednostavnim, on je na taj način postao tek 18. igrač, koji je postigao barem 100 golova za katalonsku momčad. Brazilcu je za taj uspjeh bilo potrebno 177 utakmica i nešto manje od 15 000 minuta igre. Ipak, učinak njegovih suigrača još je impresivniji. Naime, Lionel Messi i Luis Suarez su do brojke od 100 golova došli za puno manje vremena.

Prema statistici, Messiju je za 100 golova u Blaugrani trebalo više utakmica nego Neymaru, ali puno manje minuta. Argentinac je svojih prvih 100 zabio nakon 186 utakmica i to u 13 405 minuta, što pokazuje da je zabijao golove svake 134 minute. S navršene 22 godine i šest mjeseci, 16. siječnja 2010. godine, postao je i do danas ostao najmlađi igrač kojemu je taj pothvat uspio.

Što se tiče Suareza, njemu je za postizanje stotinu pogodaka trebalo još i manje. Urugvajac je u 120 utakmica došao do prvih 100 golova za Barcelonu, a u prosjeku je zabijao svakih 102,9 minuta.

Jedno je sigurno, a to je da ovaj čudesni trojac M-S-N nastavlja rušiti rekorde. Čini se kako brojevi zbog njih gube smisao i bit će zanimljivo vidjeti koji rekord će iduće srušiti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.