Messi: “Sve ću dati da osvojim Copu”

Messi: “Sve ću dati da osvojim Copu”

Lionel Messi uskoro će proslaviti stotu utakmicu u argentinskom dresu, a nada se ove godine napokon podići i jedan trofej sa svojom reprezentacijom...

Messi i suigrači slave pobjedu protiv Belgije/Getty Images

Argentinski nogometni ‘čarobnjak’ Lionel Messi protiv Jamajke će imati prigodu upisati jubilarnu stotu utakmicu u dresu nebeskoplavih, no fokus je trenutačno ipak usmjeren na jedan drugi cilj – osvajanje Copa Americe.

Messiju su reprezentativni trofeji i priznanja ‘trn u oku’, pogotovo zbog količine titula koje je u vitrine pospremio s Barcelonom, a sada ima idealnu prigodu uzeti jedan bitan naslov i sa nacionalnom selekcijom – osobito s obzirom na sve probleme s kojima se ponovno suočavaju njihovi najveći konkurenti, Brazilci.

“Dao bih sve da osvojim Copa Americu”, kazao je Messi u razgovoru za La Nacion. “Ova skupina igrača to definitivno zaslužuje jer pruža strahovitu borbu na terenu. Odigrali smo sjajno posljednje prvenstvo svijeta i smatram da zaslužujemo ovaj trofej.”

“To je nešto o čemu sanjam. Osvajanje Copa America bilo bi ono što bi nas smirilo i dalo nam samopouzdanje prije nadolazećih kvalifikacija za SP. Ne samo mojim suigračima, treneru ili meni, već cijeloj državi. Navijači također svojski žele da uspijemo u ovome”, kaže Barcelonin ofenzivac.

Bliži se Messijeva stota utakmica u reprezentativnom dresu… “Jako sam sretan što sam ovdje i nadam se da ću jubilej proslaviti pobjedom te na kraju krajeva i osvojiti taj naslov s Argentinom. U sto utakmica imao sam nevjerojatnih iskustava, odličnih trenutaka i uvijek ću ih pamtiti. Prolazio sam kroz situacije koje su mi pomogle da igrački odrastem, ali nažalost – bez titule kojom bih se mogao pohvaliti. Nadam se da ću nakon ovih sto imati barem jednu”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.