Metličić: “Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje”

Metličić: “Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje”

Hrvatska vs. Njemačka (Svjetsko prvenstvo Francuska 2017)

Dan nakon pobjede Hrvatske protiv Egipta i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje nas očekuje Španjolska, na press konferenciji je svoje mišljenje dao Petar Metličić: “Prvi dio je bio dobar, ali u drugom smo imali crnu rupu od nekih pet do deset minuta. Izdržali smo to i priveli utakmicu kraju u našu korist. Sigurno je da može bolje, ali neka mi dobijemo svakoga na ovaj način i bit će dobro.”

”Španjolska je momčad koju manje više dobro znamo. Izuzetna momčad koja kroz godine nije puno mijenjala. Stigao je samo novi trener, ali ostala je ista filozofija. Igraju vrlo slično kao u Poljskoj. Mislim da možemo očekivati tešku utakmicu u kojoj moramo biti koncentrirani svih 60 minuta. Na ovom Svjetskom prvenstvu je sve moguće. Nekog izrazitog favorita nema i svjesni smo toga. Imamo svoju šansu da odigramo dobru utakmicu za polufinale”, prokomentirao je Metličić Španjolce.

Dodao je Petar Metličić kako igra naše reprezentacije nije vrhunska te kako ima dosta prostora za napredak:  ‘‘Moramo igrati maksimalno koncentrirano uz čvrstu 6-0 obranu jer iz iskustva iz Poljske znamo da 5-1 ne funkcionira najbolje protiv njih. Igraju puno na pivota, a Aguinagalde je broj jedan. Imaju i sjajna krila te golmane, a možemo reći da su im ‘bekovi’ malo slabiji. Mi ne bježimo od toga da imamo problem. Glavni igrač nam je gotovo bez treninga i dalje ima problema s koljenom. Imamo i cijelu vanjsku liniju koja je do jučer praktički bila rezerva. No, bit ćemo svi jako zadovoljni ako pokažu karakter i ako s budu borili do kraja. Nadam se da će nam sutra ta utakmica dati dodatnu energiju i samopouzdanje. Moramo se paziti tehničkih grešaka jer oni to jako dobro kažnjavaju i moramo ih nekako prisiliti da igraju šest na šest jer na postavljenu zonu imaju nešto više problema.”

Hrvatska svoj četvrtfinalni dvoboj igra sutra od 20:45 uz izravni prijenos na RTL-u.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.