Metličić: “Reprezentacija je iznad svega, a mi smo samo usmjerivači”

Metličić: “Reprezentacija je iznad svega, a mi smo samo usmjerivači”

Javnosti su se, osim izbornika Babića, obratili Pero Metličić, Zoran Gobac i Domagoj Duvnjak.

Petar Metličić/Foto: Gettyimages

Kreće nova era hrvatskog rukometa. Kauboji su otpočeli pripreme za nadolazeća dva kvalifikacija ogleda protiv Norveške, a tom su se prigodom javnosti po prvi put obratili novi izbornik Željko Babić, njegov pomoćnik Pero Metličić te šef Saveza Zoran Gobac.

“Novom izborniku i našem bivšem kapetanu želim svu sreću u mandatu. No, nemojte očekivati čuda u prvih desetak dana. Imat će tek jedan trening prije odlaska u Norvešku i sigurno je kako je pred nama dug put. Izbornik je najodgovorniji za rezultate, koordinator (Ivano Balić) odgovara meni, a ja Nadzornom odboru, to je nova hijerarhija”, rekao je Gobac.

Svoje je rekao i Pero Metličić, proslavljeni kapetan koji je s velikim veseljem preuzeo funkciju Babićeva pomoćnika.

“Iznad svega je reprezentacija, a mi smo samo usmjerivači. Veliko mi je zadovoljstvo preuzeti ovu ulogu jer sam uvjeren da svojim znanjem, karakterom i željom mogu pomoći reprezentaciji. Malo je u sastavu onih s kojima sam igrao, situacija je dosta specifična, no siguran sam da i njima mogu biti koristan. Miran sam, pouzdan i jako sretan što mogu biti dio ovoga tima.”

Dojmove s terena podijelio je jedan od iskusnijih – Domagoj Duvnjak. “Najbolje se osjećamo kad smo u reprezentaciji, uostalom kao i uvijek. Nadamo se da ćemo zajedničkim radom i trudom postići dobre rezultate, za početak pobjede protiv Norveške, premda su itekako ozbiljan suparnik”, kratak je bio Duvnjak.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.