Mia Jerkov uoči početka SP-a za HR: Neozbiljno bi bilo pričati da smo favoriti u skupini kada to nismo

Mia Jerkov uoči početka SP-a za HR: Neozbiljno bi bilo pričati da smo favoriti u skupini kada to nismo

- Cilj je proći skupinu. Što se tiče prve utakmice protiv Argentine, otežana je okolnost da igramo u 10.30 sati, ali to ide na dušu organizatora, rekla je Mia Jerkov

Mia Jerkov/Foto www.cev.lu

Hrvatske odbojkašice u utorak od 10.30 sati utakmicom protiv Argentine otvaraju nastup na Svjetskom prvenstvu. U skupini A u konkurenciji s Italijom, Dominikanskom Republikom, Njemačkom, Argentinom i Tunisom pokušat će izboriti jedno od četiri mjesta koja vode u drugi krug gdje se u novoj skupini križamo sa skupinom D u kojoj igraju Japan, Kina, Portoriko, Kuba, Belgija, Azerbejdžan. Cilj je naravno ostvariti što bolji plasman u skupini jer se u daljnje natjecanje prenose bodovi iz ogleda s ekipama koje su također izborile drugi krug.

Raspored
Skupina A: Hrvatska – Argentina (23. rujan, 10.30 sati), Hrvatska – Italija (24. rujan, 20 sati), Hrvatska – Dominikanska Republika (25. rujan, 17 sati), Tunis – Hrvatska (27. rujan, 10.30 sati), Njemačka – Hrvatska (28. rujan, 17 sati).

– Argentina je ekipa puna energije, igraju agresivno. Nemaju neku ekstra kvalitetu, ali već niz godina igraju zajedno i dobra su ekipa. Otežana je okolnost da igramo u 10.30 sati, ali to ide na dušu organizatora. Nigdje na svijetu se utakmice ne igraju u 10.30 sati, a kamoli na natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo. Uvjeti nisu idealni, ali moramo se prilagoditi, rekla je za Hrvatsku reprezentaciju  Mia Jerkov, jedna od glavnih uzdanica izabrane vrste.

Odbojkašice su na okupu već dugo vremena, naporan rad trebao bi doći na naplatu na svjetskoj pozornici.

– Stvarno smo dugo na okupu, tri mjeseca je dug period. Dobro smo to izdržale. Na početku smo krenule s idejom da promijenimo neke stvari i ubrzamo igru. Radili smo na nekim segmentima koji su novi, vjerujem da smo uspjeli. Nije još sve leglo kako bi trebalo, još se tražimo. Ali mi smo u kratko vrijeme prošle jedan proces koji u drugim reprezentacijama traje dvije godine! Razumljivo je zato da nismo baš sve dovele do savršenstva. Iako smo izgubile od SAD-a u zadnjoj utakmici, osjetile smo da stvari polako dolaze na svoje mjesto i optimistične smo, rekla je Mia Jerkov najavivši očekivanja u skupini.

– Realno smo negdje u sredini, mislim da možemo iznenaditi, ali bilo bi neozbiljno pričati da smo favoriti kada to nismo. Imamo pojedinačnu kvalitetu da pariramo svima i da ih pobijedimo. Ali na velikim natjecanjima u ovom sastvu još nismo pobijedile Italiju i Njemačku. Cilj je proći skupinu, pokušati pobijediti u svakoj utakmici. Vidjet ćemo, želje su jedno, realnost drugo. U drugom krugu, ako ga izborimo, bit će još teže. Izdemo iz utakmice u utkmicu, suparnici su ozbiljni i motivirani, nemamo pravo na loš dan, zaključila je Mia Jerkov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.