Mihaljević: “Očekivao sam dvije medalje”

Mihaljević: “Očekivao sam dvije medalje”

Filip Mihaljević okitio se zlatom na U23 Europskom prvenstvu u bacanju kugle, no ambicije su ipak bile veće...

Filip Mihaljević/Foto: Gettyimages

Mladi hrvatski atletski talent Filip Mihaljević nije bio u potpunosti zadovoljan nastupom na smotri Staroga kontinenta za atletičare i atletičarke koje se protekloga tjedna održalo u Tallinu.

21-godišnji član splitskoga ASK-a osvojio je jedino odličje za Lijepu našu, kuglu je u posljednjoj seriji bacio do 19.35 metara, a u Estoniji je u vitrine pospremio ukupno drugu ‘veliku’ medalju poslije srebra na juniorskom Euru u talijanskom Rietiju prije dvije godine.

“Bit ću iskren, u Estoniji sam računao na dvije medalje. No, u bacanju diska ipak sam bio ‘tek’ četvrti. Uložili smo čak i žalbu na jedan hitac, jer smatram da su suci nepravedno sudili prijestup. Nije usvojena jer nisu imali snimku baš toga hica. Ipak, ta me situacija nije poremetila za finale kugle”, kazao je Mihaljević.

“Ni u jednom trenutku nije me bilo strah da bih mogao ostati bez medalje. Uoči posljednjeg hica uspio sam se smiriti, tehnički dobro bacio i osvojio zlato”, dodao je te otkrio kako se uopće počeo baviti atletikom.

“Bilo je to na jednom seoskom natjecanju, kad se bacalo kamena s ramena. Bacio sam kamen do 13 metara i Ivica Jakeljić, trener ASK-a odmah me doveo u Split”, rekao je kroz smijeh.

Mihaljević studira ekologiju na svečilištu u Vriginiji, u tom je segmentu krenuo očevim stopama, a i brat Stjepan trenutačno završava poslijediplomski studij šumarstva u Zagrebu. U SAD-u je pronašao mnogo bolje uvjete i trenere, što je uvelike doprinijelo njegovom brzom i strelovitom (sportskom) usponu.

“Trenira me Martin Martić, hrvatski rekorder u bacanju diska. U SAD-u se sve svodi na učenje, treniranje i spavanje”, priča. “Što se budućnosti tiče, trebalo bi biti dosta zanimljivo na Prvenstvu Hrvatske. Stipe Žunić i Marin Premeru bit će ozbiljni suparnici u kugli, dok će u disku prijetiti Roland Varga i Martin Marković”, zaključio je mladi sportaš, a prenosi Večernji list.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.