Mihić: “Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine”

Mihić: “Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine”

Nakon sjajne utakmice u kojoj je Hrvatska na krilima svoje mladosti došla do četvrte pobjede u skupini C, izjave za novinare dali su izbornik Željko Babić, Lovro Mihić te Domagoj Duvnjak.

“Mladi igrači su ispunili jedan dio očekivanja prema angažmanu. Međutim po pitanju taktike i određenih segmentata u igri oni moraju napredovati. Oni su danas većim dijelom igrali i pobijedili s dosta razlike i samim time olakšali glavnim igračima kojima je potreban odmor. Ja im čestitam, ispred njih je budućnost. Sve je planski, sve je ciljano i svi ti igrači koji su tu su budućnost hrvatskog rukometa. Dobro je da su mladi igrači igrali i osjetili što znači igrati na Svjetskom prvenstvu i da su se glavni igrači odmorili”, rekao je Željko Babić.

Naš najbolji igrač utakmice Lovro Mihić je rekao kako ovo nije bio trening te da je bila potrebna koncentracija i u obrani  i u napadu kako bi se došlo do ovakvog rezultata: “Ne bih baš rekao da je ovo bio trening. Ovo je bila jedna utakmica u kojoj smo morali pokazati visoku motiviranost i karakter. Dobro smo trčali i mislim da je u obrani bilo dosta dobro. Glavni cilj koji smo imali je bio da se naših nekoliko glavnih igrača odmori da budu puni snage i spremni za utakmicu protiv Njemačke i mislim da smo u tome uspjeli. Sada se možemo mirno spremati za sljedeću utakmicu. Protiv Njemačke ćemo igrati ‘finale’ naše skupine. Adut im je obrana uz brzu kontru i polukontru s vrhunskim krilima tako da znamo što rade. Moramo se dobro pripremiti videoanalizom i dati sve od sebe.”

Kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak nije ulazio u igru, ali je bio zadovoljan igrom koju su prezentirali mladi igrači: “Dobro je sve danas izgledalo. Bitno je bilo da krenemo u utakmicu jako agresivno, s velikom željom i motivom a to su dečki i napravili i ja im čestitam. Nas trojica smo odmorili, a drugi su dobili šansu koju su super iskoristili”, počeo je Duvnjak i nastavio o idućem susretu: “Protiv Njemačke nas sigurno očekuje jedna teška utakmica, ali mi smo spremni. Oni igraju stvarno dobar rukomet. Prošle godine su osvojili Europsko prvenstvo, na Olimpijskim igrama su bili treći. Odlična ekipa koja je stvarno kompaktna u obrani. Igraju 6-0 obranu s brzim krilima i morat ćemo se dobro pripremiti. Sutra ćemo pogledati video i to je to, idemo jednostavno pobijediti tu utakmicu i u osminu finala.”

 

Foto:HRS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.