Miho Bošković uoči Turske: Igranje za reprezentaciju je najvrjedniji aspekt svake sportske karijere

Miho Bošković uoči Turske: Igranje za reprezentaciju je najvrjedniji aspekt svake sportske karijere

- Odlučio sam se za povratak jer se osjećam dobro; imam veliki motiv, a izbornik smatra da sam potreban kaže Bošković uoči ogleda protiv Turke u utorak u 20.30 sati u Zagrebu

Miho Bošković/Getty Images

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nakon kratke pauze  okupila se u Zagrebu. Dva dana treninga prilika su za uigravanje pojačane reprezentacije koja počinje iznimno važnu sezonu, koja nam može osigurati i nastup na Olimpijskim igrama. Puni pozitivne enrgije i sportskog elana, vaterpolisti su u Zagrebu pokazali veliki optimizam uoči utakmice protiv Turske koja je rasporedu u utorak, 18. studenog, u 20.30 sati. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. .

– Okupili smo se u nedjelju, no ne u kompletnom sastavu zbog izostanka igrača Mladosti koji su se vraćali s utakmice u Kragujevcu. Odradili smo lakši regeneracijski trening, a do utakmice nas očekuju još tri treninga. Pokušat ćemo posložiti taktičke stvari prije svega vezane za našu igru, pošto su ponovno u našim redovima Burić i Bošković tako da će trebat jedno određeno vrijeme da se naviknemo jedni na druge!» – izjavio je izbornik Ivica Tucak i dodao:

– Turska nije protivnik od kojeg trebamo posebno strahovati. Nas zanima da mi budemo pravi i motivirani od početka do kraja i to ću tražiti od igrača. Maksimalnu agresivnost i požrtvovnost te koncentraciju bez obzira na snagu protivnika!

Na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, hrvatski vaterpolisti brane boje Hrvatske u prvoj utakmici nove sezone FINA Svjetske lige Hrvatski vaterpolski savez i reprezentativci ovu utakmicu bespatnim ulazom poklanjaju svim ljubiteljima sporta, a nadaju se i glasnoj podršci s trbine. Nakon dvogodišnje pauze, u reprezentaciju se u ovoj utakmici vraćaju i Miho Bošković i Damir Burić.

– Odlučio sam se za povratak jer se osjećam dobro; imam veliki motiv, a izbornik smatra da sam potreban. Razloge zbog kojih sam bio primoran uzeti pauzu uspio sam staviti pod kontrolu i sada se mogu koncentrirati na vaterpolo. Igranje za reprezentaciju je najvrjedniji  aspekt svake sportske karijere, ali i najveće zadovoljstvo. Želja je da budemo svi zdravi, pa bi svaki uspjeh bio dostižan za nas. Imamo tri velika natjecanja u dvije godine, završno s Olimpijskim igrama u Riu!” – izjavio je Miho Bošković i dodao:

– Prvi cilj je plasman na OI, koji možemo osigurati već sljedeće ljeto dobrim plasmanom na Svjetskom prvenstvu u Kazanu. Počinjemo sutra na Savi s prvim kolom Svjetske lige. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu na utakmicu i da nas podrže na jednom novom početku za reprezentaciju. Vjerujem da ćete uživati!

Hrvatska u novoj sezoni FINA Svjetske lige u grupi C, uz Tursku, očekuje i Crnu Goru, Francusku te Italiju. Podsjetimo, samo jedna momčad iz svake grupe prolazi u daljnji krug natjecanja, no obzirom da Italija, kao domaćin Superfinala ulazi izravno, C grupa će imati dva predstavnika u završnici.

Za utakmicu protiv Turske pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Damir Burić, Andro Bušlje i Marko Macan, vanjski igrači: Miho Bošković, Anđelo Šetka, Ante Vukičević, Ivan Domagoj Zović, Sandro Sukno, Petar Muslim i Luka Bukić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.