Mike Tyson postaje poslovni čovjek: proizvodit će marihuanu

Mike Tyson postaje poslovni čovjek: proizvodit će marihuanu

Bivši svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji baca se u biznis

Mike Tyson/Foto: Gettyimages

Bivši svjetski boksački prvak Mike Tyson (51) najavio je otvaranje svoje plantaže s marihuanom nakon što je u Kaliforniji dozvoljena prodaja iste u rekreativne svrhe.

‘Iron Mike’ će zajedno s nekoliko partnera zasaditi marihuanu na 40 hektara velikoj plantaži koja će se nalaziti 60 km jugozapadno od Nacionalnog parka Death Valley. Na plantaži će se vršiti i razna istraživanja o medicinskoj marihuani, te će se osnovati škola (Tyson Cultivation School) s ciljem podučavanja uzgajivača i načina poboljšanja kvalitete proizvoda.

Novim kalifornijskim zakonom, izglasanim na referendumu 2016. godine, osobe starije od 21 godine mogu legalno posjedovati, transportirati, nabavljati, trošiti i distribuirati do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane. Također, odrasle osobe smiju uzgojiti do šest biljaka marihuane po kućanstvu, ali pod uvjetom da one ne budu izložene na javnom mjestu te da se ne konzumira u javnosti.

Kalifornija je tako postala sedma američka država u kojoj je dopušteno konzumiranje biljke u rekreativne svrhe nakon Aljaske, Colorada, Oregona, Wisconsina, Massachussetsa i Washinghton DC-a.

Procjenjuje se da danas kalifornijsko tržište marihuane vrijedi 1,6 milijardi dolara, a novim zakonom do 2020. godine moglo bi vrijediti 6,4 milijarde.

Ostaje za vidjeti hoće li se Tyson snaći u poslovnom svijetu kao što je to godinama činio u ringu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.